Et veldig spesielt bånd

Det finnes vel neppe noe som gjør meg mer glad enn å se hvor godt hundene mine trives sammen. Jeg er så heldig å ha tre hunder som er tvers igjennom gode og som har utvikla fantastiske vennskap til hverandre. De beriker hverandres liv så ufattelig mye, og det er vanskelig å sette ord på hva de betyr for hverandre. Jeg er evig takknemlig for den fine flokken min.

Selv om alle tre passer sammen som hånd i hanske, er det to av dem som har utviklet et helt spesielt bånd. Det er noe mellom Kina og Mali som jeg ikke helt får taket på. Siden første gang de møttes var det full klaff, og man skulle nesten ikke tro det var mulig, men siden den gang har det bare blitt bedre og bedre. De virkelig elsker å være med hverandre, skal helst gjøre absolutt alt sammen, og de er hverandres førsteprioritet uansett. Med en gang jeg åpner verandadøren er det full fres og de kan holde på i en evighet. Slippes de løse sammen med andre hunder, ser de kun hverandre. Og når vi skal slappe av i leiligheten skal de skvise seg sammen på samme hundepute. Noe av det jeg kanskje liker aller best er at de er så utrolig gode til å lese hverandre og veksle mellom lek og rolig aktivitet. De forstår hverandre, og er fullstendig trygge på hverandre. De kjenner hverandre.

Med tanke på Kinas fortid og atferdsproblemer er det heller ingen tvil om at Mali er en utrolig trygg og god brikke i Kinas liv. Mali bidrar til å gi Kina trygghet og stabilitet hver eneste dag. Og Kina har trengt en som Mali. Mali er ytterst opptatt av å holde ro og orden og at alle oppfører seg på en akseptabel måte. Ho tar jobben sin så absolutt på alvor, på en veldig riktig og rettferdig måte. Da Dis kom i hus, tok Mali og Kina ansvar for hver sin del av Dis sin oppdragelse. De utfylte hverandre, og var rett og slett et supert team sammen. 

Det gjør meg så utrolig glad å tenke på og se dette båndet de har utviklet. Det er ikke tvil om at de har et fantastisk vennskap! Og hvem vet, kanskje de en dag har slike bånd alle tre? 

Hvordan er forholdet mellom dine hunder? 12 kommentarer

Stine Jensen

02.05.2017 kl.13:00

Så herlige bilder :) Jeg har bare ei tispe, men hun og naboens hund ELSKER hverandre og blir helt tullete sammen <3
Stine Jensen: Tusen takk:) Åh, så herlig! Gode vennskap er gull verdt.

Lini =)

02.05.2017 kl.16:19

Fantastisk <3 De er så nydelige de jentene dine, både på innsiden og utsiden! Vi har bare 1 hund nå, men ønsker oss en til om noen få år. Om noen mnd kommer det nemlig en liten tobent inn i familien vår! Firbeint elsker alle små tobeininger (passe store å slikke på og leke med), så han blir nok overlykkelig for å få sin egen ;)
Lini =): Tusen takk, så hyggelig sagt!<3 Åh så spennende, krysser fingrene for at det går på skinner mellom hunden og babyen når den kommer! Masse lykke til.

Prima

02.05.2017 kl.21:38

Så herlig innlegg, blir helt rørt.
Prima: Tusen takk!!

morellen

03.05.2017 kl.11:26

Har bare en hund, men kunne ønske jeg hadde flere, og at de da hadde et slikt bånd som dine to ser ut til å ha. Nå er jenta mi veldig glad i bestekompisen sin da, og de to både leker sammen og legger seg sammen - hvis de får ro til det - når de har playdate! Hvem er hvem av hundene på bildet? Og hvordan rase er Dis?
morellen: Godt ho har en god bestekompis, det er ofte det viktigste! :) Jeg har vært utrolig heldig med hvor godt mine går sammen og lagt masse arbeid ned i det, for det er jo dessverre ikke satt at det blir sånn med alle og går bra i det hele tatt når man tar en ny hund inn.
Kina er den svarte og hvite Border Collien, og Mali Shetland Sheepdog. Dis er også Shetland Sheepdog, men ho er enda bare fire måneder :)

bildemannenpaul

03.05.2017 kl.20:03

Du er veldig god til å ta bilder.

Har selv en dachs hund :)
bildemannenpaul: Tusen takk! :) Herlig, foreldrene mine har akkurat kjøpt seg Dachs nå.

Unni Margreta Martinsen

04.05.2017 kl.22:35

For et koselig innlegg! 😀 jeg har jo to bordere, omplasseringshunden Ask på fem år og valpen Pil på fem måneder. Det du beskriver mellom Kina og Mali har også disse to. De ligger alltid sammen, finner ro, støtte og glede i hverandre. Ask har virkelig vokst på å få en lillebror, det har utelukkende vært en positiv utvikling.

Kommer de i en ekkel situasjon (hest, traktor eller noe) ser Pil på Ask og speiler reaksjonen hans. Dette er godt, for Ask er en trygg og rolig hund. I senga ligger de skvist men kan også gi hverandre rom. De kan ligge i timesvis på gulvet og lekebite.

Jeg vil jo ha en nummer tre etterhvert, og som jeg har nevnt før kunne jeg tenkt meg en sheltie som hund nummer tre. Da du trodde Mali var drektig for så lenge siden vurderte jeg steeeeeerkt å sende melding, for Mali ser ut til å være den perfekte sheltie; mild og trygg og morsom samtidig som hun har moderat med pels. Tror jeg må ha en! Haha 😀
Unni Margreta Martinsen: Tusen takk:) Åh så herlig! Det er så fint når de finner så mye glede og trygghet i hverandre, og også kan hjelpe hverandre til å takle hverdagen på en god måte.
Det skjønner jeg godt - sheltie er en så herlig og fin rase! Selv om Mali er super på alle mulige måter, har ho jo dette med ryggen, så jeg er ubeskrivelig glad for at ho ikke fikk valper den gangen og fraråder alle på det sterkeste å kjøpe fra de samme linjene, da det er en genetisk medfødt sykdom som er oppdaget på flere av valpene. Utrolig trist! Så kjøp sheltie, men fra helt andre linjer;)

Skriv en ny kommentar

hits