Når smilet går helt rundt

Det er så deilig når man går av treningsbanen og man kjenner at man allerede gleder seg til neste trening. Når man føler at man har den beste hunden i hele verden og smilet nesten går helt rundt. Man virkelig kjenner på gleden og ser at hunden elsker det vi holder på med. Sånn har jeg det med Kina på agilitybanen for tida. I dette vinterhalvåret trener vi to ganger i uka; mandager i en ridehall og torsdager i Sørlandets hundehall. Senest i går var vi i hundehallen, hvor banen fikk oss til å klø oss i hodet opptil flere ganger. Det ble mye frustrasjon både hos hund og eier, og flertallige forsøk før vi lyktes, men så plutselig kunne jeg sende Kina inn i tunnelen på flere meters avstand med en vrien vinkel. Plutselig henta ho riktig slalåminngang når vi stod ved siden av slalåmen, og på slutten av økta hinderdiskriminerte ho som ho aldri før har gjort. DEN FØLELSEN!!! Progresjonen var helt enorm på den lille halvtimen vi trente. 

Hele denne vinteren og våren (og sikkert enda mer også) skal vi bruke på grunntrening. Målet er at Kina skal bli trygg, selvstendig og sikker på absolutt alle hinder. Når ho jeg gir kommando for slalåm skal ho ikke være i tvil om hvilken oppgave ho skal utføre og hvordan ho skal utføre den. Når ho får en svingkommando på et hopphinder, skal ho utføre den med presisjon, fart og glede. Og når ho løper over vippa skal ho selvsikkert smelle den i bakken og stå stødig som et fjell. Det er store ord for en liten hund, men jeg har sånn troa. 


Foto: Karoline Holtskog Tønnessen

Vi har en fantastisk vår i vente, og høydepunktet er uten tvil agilitykurset med Andrea Huseby første helga i april. Det kommer til å bli helt amazing! Det skal også bli godt å flytte treninga utendørs igjen, så vi kan fortsette å jobbe med løpende felt, selv om treningsfasilitetene vi har i vinter er upåklagelige. Både bommen og mønet har ligget på is i hele vinter, så det skal bli fint å komme i gang igjen med det. Når første eksamen er overstått nå, skal jeg også sette med ned og lage en ordentlig treningsplan for agilityen. Det blir nok ikke til at vi konkurrerer med det første, men for en fin treningsvår vi skal ha!

Hva får ditt smil til å gå helt rundt? 

2 kommentarer

Prima

25.02.2017 kl.18:56

For et deilig innlegg. Kjenner jeg ble sprudlende bare av å lese det:)

Jeg tror det er når jeg føler at vi blir ett, at vi flyter- det er fantastisk og får smilet frem. Eller når vi går tur sammen, og bare nyter.

Kos dere videre med treninga.
Prima: Åh så kjekt å høre, tusen takk! :)
Henger meg på den - helt enig! Er i grunnen veldig mye som får frem smilet når det gjelder hund:)

Skriv en ny kommentar

hits