Rallydebut på dobbelstevne

I helga debuterte Mali og jeg i rallylydighet i Vennesla, og for en debut det ble. Vi tok med oss to pallplasseringer hjem igjen; en 1.plass og en 3.plass. Jeg har uten tvil verdens herligste og beste hund! 

Lørdagen starta vi sist av 17 ekvipasjer, og vi stakk av med seieren! Haha, det hadde jeg ALDRI i verden trodd! Før vi skulle inn i ringen steig nemlig pulsen og stressnivået mitt til himmels, og jeg kan knapt huske hva vi gjorde i ringen. Jeg drev og varma opp Mali og trodde vi hadde god tid, og så plutselig hører jeg de roper oss inn i ringen. Da var det bare å løpe bort og sette i gang. Mali ble naturligvis påvirka av meg, dempa meg, og var generelt høy og fjern. Det neste siste skiltet i banen var spiralen, og halvveis inni den husker jeg at jeg tenkte "kom igjen nå, nå er vi straks ferdig". Haha. Selv om jeg følte løpet vårt bare var kaos og jeg ville bare ut igjen fra ringen, gikk det jo supert. Vi kom oss gjennom banen med en stopp, en repetisjon og en dobbeltkommando, og med tanke på min følelse i ringen, er det helt utrolig at det holdt til en 1.plass. Mali gjorde jobben sin, for å si det sånn.

Vi fikk altså bronsemerket, 194 poeng, 1.premie, 1.plass og direkte opprykk på debuten vår. Det æ'kke gærnt, det! Og så fikk vi jo også en pipeku og et tyggebein. Gratulerer til Elin og Nova, som tok 2.plassen med lik poengsum som oss. Veldig gøy med shelties på topp!


Søndagen starta vi som nr 5 av 13 ekvipasjer, og jeg passa godt på når det var vår tur. Heldigvis følte jeg at jeg hadde mer kontroll i ringen denne gangen. Mali var lav i forhold til hvordan ho normalt er i konkurransesituasjoner, hadde en nydelig plassering i foten og var veldig konsentrert og fin. Jeg hadde en mye bedre følelse fra dette løpet, og selv om det "bare" holdt til en 3.plass, er jeg strålende fornøyd med våre to repetisjoner og en "ikke tilstrekkelig". Det resulterte i 189 poeng og 1.premiering.

Etter løpet slokna Mali på fanget mitt, og virka sliten i både kropp og hode etter dobbelstevnet. Jeg ble sittende og se på både kl 2, 3 og elite, og følte etterhvert brikkene og forståelsen for rally begynte å falle på plass. Det hjalp også veldig å få servert gode tips og kommentarer fra Tessan og resten av gjengen fra AOH. Etter å ha trent lydighet i flere år, merker jeg jo at det er veldig uvant å være så "fri" og at så mye er tillatt. Jeg følte jo jeg brøt en haug regler når jeg skrøt og "godtok" skeive sitter. Mali ble jo mildt sagt forvirra ho også, når vi snurra sammen, når jeg sa så mye underveis og når vi gikk direkte avgårde fra dekk'er, men det er vel bare en tilvenningssak.I ringen på søndagen... god nok sitt, sa du!? :P Takk til Vidar Hoel for bildet over og filmen under.

Generelt sett synes jeg denne helga har vært veldig artig. Vi har jo ikke trent rallylydighet så veldig lenge, og denne helga var på en måte en "test" for å se hva ryggen til Mali tåler og om rally er noe vi kan holde på med. Jeg har allerede skrevet en detaljert dagbok fra de to dagene, som jeg aktivt skal fortsette å bruke for å kartlegge hvor lista ligger. Jeg merka på søndagen at ho var sliten, men merka ingenting på gangen hennes, verken søndagen eller i går. Etter stevnet på søndag dro vi også rett til Maria, for å få massasje. Tydelig at det har hjulpet, og det er jo klart stjerna mi skal få luksusbehandling i bøtter og spann etter ei så hard helg!Nå gleder vi oss til å fortsette treninga og sannsynligvis starte i klasse 2 til vinteren, så lenge vi får dispensasjon fra NKK. Det er helt klart en avgjørende faktor for at vi fortsetter oppover i klassene. Jeg har ikke helt bestemt meg for om vi skal gå for mellomtittel eller ikke, men tror vi dropper det i denne omgang i alle fall.

Krysser fingrene for at rally blir noe vi kan holde på med! 
Flere som har snust på rally?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits