Årskavalkade 2015

Da jeg satte meg ned for å tenke gjennom året som har gått og lage dette innlegget, dukka det opp mye negativt og trist. 2015 har vært et år med skuffelse, frustrasjon og planer som har gått i vasken. Savnet etter Oliver har vært stort og det er fremdeles tøft. Kina har gjort sitt for å teste ut ting og pushe tålmodigheten til det ytterste, og vi har hatt mye motgang og tilbakeslag.

Men man skal kjenne litt at man lever, og av motgang blir man sterk. Jeg er takknemlig for dette året, for alle utfordringer og gleder det har gitt oss. Takknemlig for alle de fine minnene jeg sitter igjen med, og takknemlig for alt jeg har. Det har vært masse glede, latter, mestring og opplevelser i 2015, og jeg har så mange fine folk i livet mitt. Det har vært et kjempefint år!

Årets tur: Langevann og Gills
Årets feriested: gården til kjæresten
Årets favorittsted: fjellet hjemme på Voss
Årets lydighetsøyeblikk: Vinner av kl. 2 med Mali, opprykk til kl. 3 og gullmerket
Årets høydepunkt: Kina ble en del av flokken vår
Årets utfordring: Kina (say no more)
Årets skuffelse: Det ble ikke valper fra parringen
Årets hundesport: lydighet
Årets kurs: Agilitykurs med Jan Erik Einarsen
Årets gledesspreder: Mali - ingen er så god som du, Malipusen! 
Årets turkammerater: Natasha, Lukas og Molly
Årets kjøp: kameralinse! (2016's første kjøp blir kamerahus!)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi starta året med å flytte inn i ny leilighet, og den etterlengta snøen kom endelig til Kristiansand i midten av måneden. Det ble en måned med mye turer sammen med Molly og Ingeborg, og vi hadde også en spordag i skogen. Vi skulle få valp, men planene gikk i vasken pga useriøs oppdretter og bilhavarering.Vår nye leilighet


Februar var en måned med mye turer og utendørs opplevelser. Etter en tre måneders pause fra lydigheten, kom også motivasjonen tilbake og vi begynte med faste lydighetstreninger med en gruppe hyggelige lydighetsfolk. Det var NKK Bø, og Mali og jeg dro som tilskuere sammen med Ingeborg og Molly. Vi fikk en flott dag i Bø hvor vi møtte både Marie, Synne, Eva-Lena, Hanne  m.fl. Utrolig hyggelig! Jeg var også så heldig og ta et massasjekurs med Maria Haugenes i regi av NSSK Sørlandet - kjempemoro! Jakten på vår neste hund fortsatte og jeg besøkte en Border Collie-oppdretter. Der fikk jeg tilbud om en brun hannhundvalp, men takka nei da jeg gjerne ville ha en (tricolor/svarthvit) tispe. Vinterferien tilbrakte vi på kjærestens gård og hadde en super uke der. 

Foto: Synne Åkre


I mars var det NKK Kristiansand. Vi gikk klasse 2 og fikk 114 poeng. Med andre ord gikk det ikke helt veien. I tillegg til å fortsette lydighetstreninga, kickbika vi en del og gikk også mye turer denne måneden. Vi hadde besøk av lillesøs i Kristiansand, og jeg jobba også litt på en dyrebutikk.

Denne måneden skjedde det mye! Jeg dro til Bergen for å hente Kina, og broren min henta sin elghundvalp på Østlandet, en skikkelig tøff og vill piraja. Jeg feira påsken på Voss hjemme med familien, hvor jeg humpa rundt på krykker pga en brekt tå. Vi ble mer kjent med Kina for hver dag som gikk, og forstod raskt at vi ikke hadde fått vite sannheten om ho, verken fra tidligere eier eller fra Kinas oppdretter. 


Kina og Mali gikk sammen fra første sekund - og er blitt bestevenner!
En travel måned med eksamener og innlevering av bachelor. Familien kom på besøk og vi var en tur til Lindesnes. Mali og jeg begynte med agility i hundeklubben igjen, og har store planer om å fortsette med det. I pinsen var vi til Voss; Mali, Kina, kjæresten og jeg. Kina måtte ha noen veterinærbesøk, blant annet fordi ho fikk en stor, ekkel "kul" under huden. Det gikk heldigvis bra!


I år hadde jeg min første sommer på Sørlandet, hvor jeg jobba i Dyreparken. Jeg fikk skvist inn en telttur i juni, sammen med Ingeborg og Molly. Det tikka også inn en hyggelig melding i innboksen min fra Christina og Mikke, og vi fikk til å møtes. Kina og Mikke fant raskt tonen og er blitt gode venner. Vi fikk trent mye lydighet, og deltok også på lydighetscupen til AOH.

Vi starta måneden med en telttur med flokken min. Langt oppå heia, med en nydelig utsikt. Vi var også på sheltietreff i Arendal, og Kina fylte året. Mali og jeg var med på mini-kurs i lydighet på Evje, med Anniken Rekstadvik. 
Denne måneden skjedde det mye! I starten av måneden tok vi en tur til Voss igjen, hvor vi kosa oss med fjellturer. Det var en ny kveld i lydighetscupen til AOH, og Mali og jeg fikk 3.plass sammenlagt. Vi konkurrerte i stevnet til LOH, hvor vi endte opp på 1.plass, med 1.premie, opprykk og gullmerket - et helt rått stevne! Jeg påtok meg også en ganske stor og gøy oppgave, nemlig å være klubbkontakt for NSSK. Dermed ble jeg ansvarlig for å arrangere og organisere treff i klubben på Sørlandet. Det har vist seg å være en veldig kjekk (ubetalt) jobb. Nok en ting må nevnes i august - Mali øyelyst fri, og ble parra med en tricolor kjekkas. Begynte å trene "ordentlig" lydighet med KinaMarie tok noen fantastiske treningsbilder av Mali og Kina


Vi hadde planer om å gå stevner, men måtte slå det fra oss pga løpetid og parringa. Dermed måtte vi finne på andre ting og Mali har hatt en ganske rolig måned med mye nesearbeid og rolige turer. Kina fikk prøve seg i agility, noe ho likte kjempegodt. Utover høsten har vi fortsatt å trene, både med klubben og sammen med Mathilde og Isaak. Det ble også et agilitykurs for viderekommende - knallgøy! Lukas (kjærestens/svigers beagle) bodde også hos oss ei uke.

I oktober var vi en tur til Voss, Mali skulle hatt termin og vi hadde flere turer til veterinær. Vi fortsatte å trene agility, og Mali ble også med på treningene etterhvert. Kina starta med smellertrening, noe vi liker veldig godt. Mali fylte fire år, og det var ett år siden Oliver gikk bort. En ganske tung måned, som vi prøvde å fylle med små gleder.


Masse turer har preget vår november, og vi tilbrakte flere helger på gården til kjæresten. Jeg gikk i NOAHs fakkeltog mot pels, og det var agilitysøndag i hundeklubben. Treningene fortsatte og det ble også mer lydighet, smeller og triksetrening på stuegulvet. 

Årets siste måned ble fylt med mye moro! Det var ny lydighetscup i AOH i Sørlandets Hundehall, og vi trente lydighet sammen med gode sheltievenner. Det var juleavslutning i NSSK Sørlandet, og en ny smellertrening med instruktører. Vi var noen dager i Arendal, og jeg dro til Voss med hundene for å feire jul hjemme. Juleferien har vært utrolig fin! Vi har gått masse turer, vært på flere skiturer både på fjellet og i løype, alle de fire hundene har vært hjemme og kattene har fått masse kos. God mat, hygge med venner og familie, og en kjempefin feiring. 

Jeg fikk også endelig prøve min nye Canon-linse - vannvittig moro! Nå gleder jeg meg noe veldig til jeg får kjøpt kamerahus!

Begge to fikk Free Motion til jul - jeg er så HIMLA fornøyd! Definitivt nye favorittseler til jentene!
For et fantastisk år det har vært - og for noen fantastisk fine minner vi har skapt! 

GODT NYTTÅR, ALLE SAMMEN! 

10 kommentarer

Simona Lovise

07.01.2016 kl.17:11

Elsker slike innlegg! Utrolig mange fine bilder :)

Håper du får en fin kveld videre :)
Simona Lovise: Tusen takk:) Hyggelig å høre! Takk i lige måde!

Ingeborg

07.01.2016 kl.17:57

Så sinnsykt mange fine bilder!!! For et fint år dere har hatt - og skikkelig godt oppsummert <3 Veldig gøy å lese :D Det er så sant det du sier at av motgang blir man sterk, "no pain no gain" - er så viktig å være takknemmelig for det man har <3 Og du har mye å være takknemmelig for!!

Eva-Lena N. Buhaug

07.01.2016 kl.19:50

Absolutt fine bilder! Virker som et innholdsrikt år!

Lill-Iren

07.01.2016 kl.20:57

Veldig fint innlegg :) :)

Prima

09.01.2016 kl.14:38

Du tar utrolig flotte bilder.

Dere har jommen hatt et aktivt år, kos dere sammen på dette nye året.
Ingeborg: Tusen takk :) Veldig hyggelig å høre! Håper 2016 blir minst like bra - om ikke enda bedre :D
Eva: Tusen takk :) Det har det absolutt vært.
Lill: Tusen takk! :)
Prima: Tusen takk!
Det skal vi prøve på :) Takk i lige måde :)

Skriv en ny kommentar

hits