Agilitysøndag

I går var det agilitysøndag i hundeklubben, og jeg tok turen for å trene litt med Kina og Mali. Været var nydelig, men underlaget var dessverre for hardt til å ha bane, så da ble det momenttrening fordelt på fire "stasjoner". Egentlig midt i blinken for oss! 

Vi trente agility i to timer, og etterpå ble Kina, Mali og jeg igjen for å gå en liten tur i skogen og ha et stort godbitsøk. Kan love dere at det var to stykker som lå paddeflate i sofaen resten av dagen. På agilityen var vi vel en 6-7 ekvipasjer, så det ble mye og effektiv trening på hver av oss. Både Mali og Kina fikk tre økter på banen, og Mali fikk i tillegg trening på å klare å sitte på sidelinja. Det er veldig, veldig vanskelig for den lille kruttønna å se og høre at noen andre trener!

Kina begynner virkelig å få dreisen på treninga og er blitt så kjekk å jobbe med. Vi kan bruke lek som belønning uten at ho mister hodet og går inn i bobla si - det er et stort fremskritt! Jeg blir så glad! Hovedmålet mitt med treninga i går var å terpe, terpe, terpe slalåm. Innlæringsmetoden vi bruker går ut på at hunden er i bånd, og så holder man igjen hunden når den går feil. Altså når Kina går på feil side av en pinne, strammes båndet og ho kommer altså ingen annen vei enn tilbake. Jeg står bare helt passiv, venter på at ho løser problemet selv, og roser når ho løser det. Da slakkes også båndet av seg selv, og vi fortsetter. Tidligere har jeg trent med både 6 og 12 pinner, men nå føler jeg vi er kommet så langt at det er bare å kjøre på med tolv. I går gikk ho feilfritt hele tre ganger! Og de gangene ho gikk feil, var ho så rask med å rette det opp igjen. Farten har ho også begynt å øke - på eget initiativ! Tydelig at ballen gir ho mye motivasjon! Åh, jeg gleder meg syyykt til ho får et skikkelig slalåmsug. Helt tydelig at det så smått begynner å komme!!! Den store favoritten ♡

Med Mali hadde jeg hovedfokus på vippa, felt og slalåm. Ho har tidligere vært veldig redd for vippa, men de siste gangene vi har trent, har jo vært så høy og gira at ho har glemt hele redselen. Ho bare kjører på! I starten gikk det litt over stokk og stein, og jeg måtte virkelig følge med og ta i mot vippa, ellers smalt den i bakken og Mali tok sats og hoppa så langt ho bare kunne. Fremdeles like fornøyd da. I går derimot var ho veldig kontrollert og jeg merka godt at ho (faktisk!) konsentrerte seg. Bare i løpet av gårsdagen kunne jeg slippe vippa og ho finner nå balansepunktet de fleste gangene. Av og til smeller ho den i bakken, men ho står likevel stødig som et fjell med to på og to av. Det kaller jeg progresjon! På bommen trente vi også to-på-to-av, og det har visst gått opp et lys for ho der også! Dyktig Malipus!

På slalåmen har jeg tidligere trent med å bruke beina mine til å "dytte" ho inn, men nå har vi begynt med den samme båndmetoden som jeg bruker på Kina. Det går sakte, men sikkert fremover. Jeg merker godt at konsentrasjonsøvelser påvirker Mali veldig positivt, for på de hindera hvor ho faktisk må tenke litt, er ho så mye mer samlet og fin. Når vi går bane har ho jo farten til en gepard, bråker som ei kråke og mister helt bakkekontakten, så jeg tror vi bare skal starte helt på nytt med ho. Lære inn felt med stopp, trene momenter til de sitter som skudd og bruke stå -og roligkommandoer etter momenter og før belønning. Vi har ingenting å tape på å prøve i alle fall. 

Lille flinke ♡
♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Håper dere har hatt ei fin helg! 

 

6 kommentarer

Heidi

23.11.2015 kl.21:24

Alltid gøy med fremgang! Kan jeg spørre hvilket underlag dere trente på? Men fin det ble en fordel for dere da! :) Vi var også på agilitytrening i går, veldig moro!
Heidi: Det er det! :) Det var kanskje litt dårlig formulert fra min side, det var frost. Vi trente på en vanlig grusbane, men ble jo ganske hardt siden det var kaldt.
Åh, så gøy :)

Ingeborg og Molly

24.11.2015 kl.00:16

Så flotte bilder!! Herlig og se på, og ikke minst å lese :D Kjempegøy å lese om sånn fremgang og tanker for videre trening <3 Kjipt med frost i bakken da, men bra dere fikk snudd det til deres fordel :) Begge hundene virker jo til å ta det kjemperaskt da, og fremgang er så gøy å se!! Gleder meg til å trene med dere igjen :D Veldig spent på hvordan teknikken med slalomen du bruker ser ut :)

Agility er bare så gøy!!

Prima

26.11.2015 kl.10:36

Så deilig at det går så bra:) Herlige bilder.
Ingeborg og Molly: Tusen takk:) Setter pris på det!
Prima: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits