Smellertrening for første gang


I dag heiv Kina og jeg oss med på smellertrening for første gang. Det kosta en 50-lapp - og det tror jeg er en av de beste 50-lappene jeg noen gang har brukt! Vi storkosa oss og har lært helt vannvittig mye! For ikke å snakke om fremgangen til Kina - helt fenomenal!!! Den hunden der altså - ho er så rå og jeg blir bare mer og mer glad i å jobbe med ho!

Jeg hadde ingen erfaring med smeller og hadde egentlig planer om å holde meg unna det og fokusere på lp og agility, men gjett hvem som har med seg tre smellerbokser hjem da!?!? Den holdt ikke helt, den planen min... for det her var jo bare knallgøy! 

Opplegget på treninga var utrolig bra og effektivt. Laila og Åshild var to utrolig dyktige og flinke instruktører, som hadde masse kunnskap og en løsning på alt. Vi ble delt i to grupper: en nybegynnergruppe og en som var litt mer viderekommen. Kina og jeg havna på nybegynner, sammen med fire andre. Totalt fikk vi trene 7-8 økter, og vi nybegynnerne trente på å lære og fryse på boksen. I Kinas smellerboks putta vi en tennisball, og i starten gjaldt det bare å belønne ho for å vise interesse og snuse på denne boksen. I den første økta vår, tilbød Kina alt av atferder, brukte masse tid og energi på å overvelde folk med hopp og slikking, og det var mye frustrasjon som kom ut i form av piping og lyder. Vi fikk noen gode repetisjoner og så ble ho lagt i bilen. Da det ble vår tur igjen, hadde ho knekt nøtta! Nydelig progresjon og flott fokus på treninga! Noen økter senere trente vi i bane og ho begynte også å fryse på smellerboksen. Innen vi ga oss for dagen, var frysen HELT NYDELIG! 

Vi brukte for det meste pølser og "Natures Menu"-godbiter (en stor favoritt her i huset). I starten fikk ho også tennisballen i smellerboksen som belønning, og etterhvert ble det drakamp med yndlingsballen hennes og en JamJam-hundeleke. Vi tobeinte fikk kose oss med kake, kanelgifler, julebrus og gumminisser! Hyggelig selskap og planlegging av smeller fremover. Dette blir bra!

Kort oppsummert - en knallbra dag og en helt nydelig hund å jobbe med!
Jeg er SÅ fornøyd, Kina ligger og snorker, og Mali skal straks få prøve seg ho også! 

8 kommentarer

Ingeborg

24.10.2015 kl.19:40

Åå så utrolig gøy å lese! Utrolig gøy dere ble med, ble en knakende bra dag:-D
Ingeborg: Takk, så hyggelig å høre :) Kjempefin dag med dere!

Lill-Iren

27.10.2015 kl.08:01

Så gøy :) :) Hadde vært kjekt med et blogginnlegg om hvordan det går med Kina :)

Prima

28.10.2015 kl.09:33

Smeller er kjempegøy. Så bra at dere likte det:)

MammaBoka

30.10.2015 kl.01:16

Du skriver så mye bra!

Jeg leser alltid bloggen din :D

Hilsen fast leser fra Larvik! ;D
Lill: Utrolig moro - ho kommer til å bli så bra når vi bare får full kontroll på problematferden;) Jeg noterer det bak øret og skal se om jeg ikke får skrevet ett snart:D
Prima: Ja, det var jo det!!:D Jeg ble veldig positivt overraska:)
MammaBoka: Takk!:)

Skriv en ny kommentar

hits