Videregående agilitykurs

Forrige helg var det videregående agilitykurs i hundeklubben, og det svarte definitivt til mine skyhøye forventninger! Det var sinnsykt gøy, utrolig lærerikt og kjempe motiverende! 

Hovedtemaet for kurset var føring, med fokus på ulike føringsteknikker og linjer, og kurset starta med en teorikveld på et par timer. For meg var teorikvelden en ekstra motivasjonsboost til den praktiske treninga. Jan Erik Einarsen, som var instruktøren vår, lærte oss blant annet om forutsetninger,grunnleggende trening, kroppsspråk, føringsteknikker, linjer, oppvarming, konkurranser i agility og tips generelt. 

Lørdag var det praktisk trening. Vi var delt i to grupper med 4-5 ekvipasjer på hver gruppe. Jeg hadde jo ingen hund å gå med, da Mali har agilityforbud pga parringen og Kina er helt nybegynner i agility. Så for at jeg skulle få noe ut av kurset, og ikke bare måtte trene innlæring, fikk jeg låne Monki, en herlig og vill Border Collie på ca to år. Monki er veldig lik både Mali og Kina på flere områder, så det ville være veldig relevant og lærerikt å gå med ho i fht mine egne hunder. Å gå med Monki ble dog en større utfordring enn vi hadde trodd, så det gikk ikke mange minuttene før ho ble "bytta ut" med instruktørens egen hund, Zelda. Zelda var HELT fantastisk!!! Helt rå! Hvis Kina blir like flink som ho, er jeg mer enn fornøyd! 


Super-Zelda


Helgas blinkskudd - ikke alltid like lett å finne tunnelåpningen. Herlige Isaak


Nydelige Monki

Vi hadde tre ulike baner på lørdagen. Jeg digger den første! Den er så gøy og har så mange muligheter. Den er helt perfekt til å trene både foranbytter, bakbytter og blindbytter, og å skape variasjoner. Vi brukte også kun kroppsspråk og skuldre (og løp kun på en side av hinderne) - sinnsykt kult å se hvor bra det fungerer!! Bane nr 1:

Bane 2: 

Bane 3: 


Zelda var en drøm å gå med! Og hvis jeg hadde like god på å føre, som ho er på å lese meg, kunne ingenting ha stoppa oss! Jeg merker at jeg trenger å få det litt "under huden" og at det går treigt i topplokket når man har så mye å tenke på. Men det blir nok bra med trening det også! Jeg er i alle fall superfornøyd med egen progresjon denne helga og alt jeg har lært! Kunnskapen er tatt i bruk og det er på vei til å bli automatisert. GLEDER meg til det sitter skikkelig i kroppen! Da snakker vi da! 


En av mange førerfeil denne helga - man lærer av feil ;) 


Isaak


Klar til start - Monki

Søndagen var det ekstreme nedbørsmengder, så vi var nesten våte til skinnet alle sammen tilslutt. Likevel storkosa vi oss på kurs. Jeg hadde også med Kina denne dagen, og vi starta dagen med en timers tur, for å beholde bakkekontakten litt på kurset. Jeg gikk fremdeles med Zelda, men fikk skvist inn litt innlæring med Kina også. Ho har så stor progresjon på liten tid og er helt super å trene. Vi må bare få bygga opp konsentrasjonen og relasjonen vår i trening enda mer. Kina lå i bur i en container store deler av kurstida, og er blitt utrolig flink til å vente og være rolig. Det er litt mas og klaging når jeg går og de fem første minuttene, men så roer ho seg så fint.

Jeg har helt glemt kombinasjonene vi hadde på søndagen, men her er resten av bildene fra lørdag i alle fall:


Tex - Jan Eriks andre hund


Tex i farta


Fia


Fia


Milo


Isaak


Fia


Isaak


Monki

Tilslutt på søndagen fikk vi litt tips angående felthinder og slalåm, og forslag til hvordan det kan læres inn. På slalåmen hadde Jan Erik har to helt råe hunder som har et ekstremt sug mot slalåmen og som kan slalåmen knallbra. Kina og jeg kommer derfor til å bruke den metoden han foreslo innlæringen. Kort fortalt går den ut på at man har hunden i bånd, båndet strammes når hunden går feil, og hunden må rette opp i feilen, altså gå litt tilbake og fortsette riktig. 

Kina og jeg er blitt helt hekta på agility, ogi det siste har vi trent agility 2-3 ganger i uka. Progresjonen er enorm og Kina synes virkelig agility begynner å bli moro, og vi er allerede kommet overraskende lagt. Rekorden er fem hinder - sinnsykt bra gjennomført! Ho har rimelig dårlig koordinasjon og liten selvkontroll da, noe som blir veldig synlig spesielt ved felthindera, så det må jobbes med, men det fikser vi. Det er visst agilityhund ho vil bli! :D 

Helga og kurset kort oppsummert: KNALLBRA, FANTASTISK, RÅTT!!! 

7 kommentarer

mariellaline-

22.09.2015 kl.18:20

å herremin så nydelig !

Ingeborg

22.09.2015 kl.18:47

Å så utroliig gøy!! Så virkelig ut so et kjempegøy, innholdsrikt og ikke minst utfordrende kurs :D AGILITY ER DØDSGØY! <3

Jan Erik er bare utrolig god i agility og så heldig du var som fikk gå med hans hund :)

Herlige bilder og utrolig kule banetegninger! Hvilket tegningsprogram har du brukt? :) De så kjempegøye, og ikke minst lærerike, ut og utrolig fine!!

Lill-Iren

23.09.2015 kl.03:48

Agility ser utrolig gøy ut, hadde jeg bare hatt tid til enda en hundesport :) Fanny Gott er veldig god på agility og kjører mange online-kurs ;)

Eirin

23.09.2015 kl.22:03

Tenker det er utrolig fin trening å gå med hunder som kan dette! Har selv ikke noe særlig erfaring med agility annet enn hva jeg har trent med Otto her hjemme i hagen, men skulle veldig gjerne fått lånt meg en ordentlig agilityhund og fått litt veiledning angående sånt jeg kan ta med meg til framtidige hunder. For jeg har veldig lyst til å prøve meg :)

Blir spennende å få følge framgangen til Kina, håper du vil legge ut litt oppdateringer nå og da. Lykke til :)
Ingeborg: Det var definitivt ei kjempehelg!! :D Zelda var en drøm - og veldig artig at det ble mer futt i ho til Jan Erik etter jeg hadde gått med ho :D Win for alle! :D :D

Takk! Har brukt Paint. Veldig fine kombinasjoner til å trene på vendinger og bytter :)
Lill: Hehe ikke sant, alt man gjerne vil ha tid til ;) Det ser nok ut som det blir lydighet og agility på Kina i første omgang, så ser vi an hvordan ho liker det. Satser på at jeg over jul kan begynne med det samme igjen med Mali også :D
Eirin: Ja, man lærer utrolig mye av å gå med erfaren hund! Men ingen nødvendighet, for jeg merker allerede på Kina at vi kan bruke mye føringsteknikker og bytter uten at det er noe problem for ho å henge med! ;) Zelda er veldig oppmerksom på fører og tok selv de minste tegn, så på den siden var det "vanskelig" å gå med ho. Men det gjør jo meg bare enda mer bevisst på hva jeg gjør da! Agility er i alle fall kjempemoro!

Takk for det:) Det skal jeg gjøre!

Skriv en ny kommentar

hits