Tips ønskes: trening med to hunderJeg prøver lykken her, i håp om å få mange gode ideer på hvordan jeg kan trene med to hunder. Det har seg nemlig sånn at verken Mali eller Kina klarer å sitte å se på den andre trene, og i en liten leilighet er jeg bare nødt å finne en løsning på dette. 

Her om dagen prøvde jeg å ta med begge to opp på banen for å se hvordan de takla det. Kina klikker i vinkel! Ho bjeffer i ett kjør, vrir seg ut av båndet og går helt bananas på sidelinja. Og Mali er ikke akkurat rolig ho heller. Hadde det bare vært å trene ute og jeg aldri trenger å ha med begge, hadde det ikke vært noe problem. MEN jeg ønsker å klikkertrene, jeg ønsker å kunne ha med begge på trening og jeg ønsker å kunne trene på stuegulvet også. Vi bor i en forholdsvis liten leilighet og å sette den ene i et annet rom funker ikke.

Jeg har veldig lyst å prøve burleker med de, begge to. Synes det virker ganske genialt, men lurer på om det er noen av dere som har erfaring med det? Eller som bruker det selv i treningsammenhenger? 

Eventuelt, har dere noen tanker og tips? 
Alt av positive metoder, mottas med takk!

12 kommentarer

Marie og bikkjene

03.05.2015 kl.23:16

Når jeg trener med mine to ligger den ene hunden i kommandoen dekk mens jeg trener den andre, og belønner jevnlig den som er i dekk innimellom :) Så å få inn en god dekk-kommando er mitt forslag ;) Evt tildekket bur når du er ute kanskje?

Lill-Iren

03.05.2015 kl.23:17

Burleker er nok smart :)

Måten jeg startet på var at jeg trente mest med den som måtte ligge å se på. Dersom jeg trente med Sol og Sara skulle se på, gjorde jeg enkle ting med Sol som egentlig ikke hadde noen mål og mening. Jeg klikket og ga godbiter til henne, men var mest fokusert på Sara og ga hyppige belønninger for at hun lå stille. Jeg bruker et teppe som pausested og begge er shapet til å ligge der og det har høy verdi for dem å bli liggende.

Molly og Ingeborg

04.05.2015 kl.12:20

Burleker høres genialt ut😄

Jeg har ikke så mye erfaring med dette og desverre ikke så mye råd og komme med, selvom jeg syntes det som allerede er blitt sagt virker veldig fornuftig og det Lill-Iren sier med å i første omgang ha fokus på den som skal være stille er jeg veldig enig i😄 Men det jeg har erfaring med da er å lære Molly å ligge stille når andre trener (feks agility) og da var burtreninga kjekk og ha😊

Ellers vil jeg si at du gjør en utrolig bra jobb med Kina -hun er så utrolig heldig som havnet hos deg😊
Marie og bikkjene: Okei, takk for forslag:) Tror jeg helt glemte å skrive det, men jeg ønsker at den som ikke blir trent, skal slappe av og ikke bare ligge rolig. Men mulig det vil komme etterhvert:)

Tildekket bur funker dessverre dårlig, for de vet og hører at gøye ting skjer utenfor :P Det skal ingenting til før stressnivået er høyt og det er det motsatte av det jeg ønsker. Men kan hende det kan funke etterhvert :)
Lill: Kommer til å prøve det, og se hvordan det går:D men har fremdeles en utfordring med hvor jeg skal gjøre av den andre i innlæringen. Prøver litt utendørs i første omgang, så får vi se.

Takk for god beskrivelse på hvordan du startet!:D Merket du noen forvirring på Sara når Sol ble klikkertrent, eller gikk det egentlig bare veldig greit? Hvor langt er dere kommet i dag?:) Klarer de slappe av når de ligger der, eller er de hele tida "på vakt"?
Molly og Ingeborg: Det synes jeg også! Høres topp ut, så vi forsøker og ser hvordan det går:D Hvordan har du lært Molly å ligge stille da?:) Kanskje jeg kan snappe opp noe derfra også:)

Tuusen takk!<3

Lill-Iren

04.05.2015 kl.21:02

Du får legge den andre i bilen da :)

Sol greier ikke ligge stille enda når Sara blir trent så henne har jeg i bånd også er jeg borte og belønner innimellom. Sara ligger løs, og reiser seg sjeldnere og sjeldnere nå. Hun følger veldig med på det vi holder på med, men etter hvert som hun skjønner at det ikke lønner seg og komme bort til oss så kommer nok avslapningen også ;)

Molly og Ingeborg

05.05.2015 kl.11:16

Når jeg skulle lære henne å ligge stille har jeg hatt samme fremgangsmåte som fellesdekk og gradvis introdusert forstyrrelsene mens hun lykkes så hun alltid får mestringsfølelsen og lykkes minst 80% av tilfellene. Syns jeg det er for mye forstyrrelser til at hun kan lykkes soleklart legger jeg henne i buret for der har hun mer "sin egen hule" og slapper godt av der. Jeg har og shapa ligg på teppet som jeg har med på treninger, men dette har sklidd ut så jeg skal ta opp den treninga😊
Lill: Okei! Ja, satser på at avslappingen kommer ganske automatisk etterhvert:) Jeg vil ikke ha en hund som ligger på vakt og er helt klar når den venter på sin tur.
Molly og Ingeborg: Okei:) Takk:)

Prima

06.05.2015 kl.08:36

Burleken er jo genial i denne settingen. Tror det kan fungere godt. Pust med magen, og har du bil, så sett den ene i bilen imens.

Du kan også trene med å ha en på hver side av deg, og trene blikkkontakt med den ene, mens den andre skal ligge rolig ved din side. Da må du jo trene inn å ligge rolig ved siden av deg først. Lykke til
Prima: Så bra du tror det kan funke, vi prøver det nå først:D
Takk for tips!

Skriv en ny kommentar

hits