Drømmedag, sa du!?Det er på tide at dere hører fra meg. På torsdag skulle jeg avgårde og hente en herlig liten valp. Jeg hadde pakka valpesele, halsbånd, bånd, vannskål og teppe, og gikk konstant rundt og smilte! Jeg kjente gleden pumpa rundt i blodet mitt og gleda meg bare sånn immari til å møte ho, hilse på ho og ta ho med hjem. I skrivende stund, akkurat nå, skulle jeg ha sittet her rusa på valpelykke og hatt bekymringer om trening, sosialisering og miljøtrening. Det gjør jeg ikke! Torsdag ble totalt snudd på hodet, og nå sitter jeg her uten valp, uten bil og uten penger... 

Bilen havarerte etter bare 20 minutter på vei mot oppdretter, og den står nå på verksted. Vi får ikke taua den hjem, da den ikke har noe vi kan taue den etter, og verkstedet skal ha 10.000 kr for å fikse den. Say no more. Viking skal ha over 4000 kr for å kjøre den 1,5 mil og vi får den bare ikke hjem. Med andre ord: vi sitter skikkelig i saksa! Vi har vært uten bil siden fredag og får den ikke tilbake før slutten av uka. Forhåpentligvis. Vi får bilen tilbake i bytte mot 10.000 sure kroner! Det var den første delen, men ikke tro det stopper der. For valpen vår ble født 15.11.14. Det vil si at ho allerede har passert 10 uker, og ho vil være akkurat 11 uker før jeg eventuelt får henta ho. Ho bodde inne til ho var 7 uker gammel, og da flytta ho ut i fjøset sammen med mor og søsken. Sånn jeg ser det har ho mista 4 ekstremt viktige og verdifulle uker av valpetiden. Tid som vi/jeg kunne brukt på å trene og sosialisere ho på, har ho tilbragt inne på et fjøs. Den alderen er gull verdt og man legger så utrolig mye av grunnlaget for resten av livet da. Jeg vil ikke hele tiden ligge "på etterskudd" og få en dårlig start. Og vi har egentlig heller ikke råd, etter verkstedbesøket... 

Så fornuften har talt, det blir ikke den valpen og det blir ikke valp nå! Vi hadde maks uflaks, og nå sitter vi her både blakke og triste. Jeg var sikker på at ho var den rette valpen for oss, og det er bare ekstremt kjipt å bite i det sure eplet og innse at vi ikke får ho...

Det suger!

14 kommentarer

Tine Kristine

26.01.2015 kl.20:27

Så utrolig skjipt. Uff. Håper alt ordner seg til slutt. Kos deg masse sammen med Mali <3

Marie, Ylva og Frigg

26.01.2015 kl.20:33

Det var kjempeleit å høre!! At noe sånt skulle ødelegge :(

Men vet du hva? Du må bare tenke at det kanskje var meningen! Det kommer flere muligheter, og når du får den valpen du egentlig skal ha, så vil du sikkert være glad for det som skjedde med bilen :) Så smil og vær tålmodig, det er i hvert fall det jeg tenker når jeg blir lei meg over at vi også måtte utsette valpekjøpet vårt :)
Tine Kristine: Utrolig kjedelig:( Det var som å få et hardt slag i magen, og helga har ikke akkurat vært munter, for å si det sånn... Takk for det, det blir ekstra mye armkrok-kos på frøkna nå<3

Ida, Sjoko og Jippi

26.01.2015 kl.20:46

å, så trist!!! :-/ lykke til videre da. Det dukker nok opp en annen perfekt valp til deg!
Marie, Ylva og Frigg: Ja, det er så utrolig dritt!!:(
Tusen takk for oppmuntrende ord! Setter veldig pris på det<3 Det går nok bedre når vi bare får tatt tida til hjelp.. er bare veldig vanskelig å se akkurat nå.
Ida, Sjoko og Jippi: Ja, det er ikke gøy på noen som helst måte... Takk for det:)

ClickerHappiness

26.01.2015 kl.21:06

Mye uflaks på kun en dag! Leit å høre :(

Det dukker sikkert opp enda en perfekt valp for deg, det er jeg sikker på :)
ClickerHappiness: Mhm! Det føles utrolig kjipt... Takk for det:)

Therese

26.01.2015 kl.21:18

Vanvittig trist når man har gledet seg slik. Og ikke minst alle utgiftene som alltid kommer upassende med syk bil :( Men derimot tror jeg veldig på at ting skjer av en grunn. Selvom det er vanvittig kjedelig med bilen, så tror jeg du faktisk skal være glad for at det kom noe i veien for å få med denne valpen hjem. En hund som har bodd på låven siden den var 7 uker, og nå er 11 uker har gått glipp av vanvittig mye viktig menneskelig kontakt og sosialisering/preging, som du og nevner selv. Og dette ville nok valpen bært preg av. på en negativ måte.

Så selvom man blir vanvittig skuffet, tror jeg du bare skaltenke at dette dukket opp av en grunn, og se fremover. Jeg er bombesikker på at den riktige valpen vil dukke opp, og dere kommer til å få det supert sammen! regner med du begynner å titte deg litt rundt igjen, så ønsker deg bare lykke til med søken etter riktig valp :)

klem fra Tellusen og meg :)
Therese: Takk for gode ord<3
Jeg er helt enig. Men jeg mener dog likevel at hvis jeg hadde fått henta ho ved 9 uker, så tror jeg likevel vi kunne "redda det litt inn igjen". Og det er bedre for HO om ho hadde endt opp her enn hos noen helt tilfeldige andre... Litt mer jobb på meg, men mye bedre for ho:)

Skal prøve og se fremover, og står allerede på noen ventelister hos "de virkelig gode":) Tusen takk for det! Klem tilbake fra oss to:)

Lill-Iren

27.01.2015 kl.12:45

Jeg skjønner godt at du er skuffet :( Så kjedelig! Men jeg tror også at ting skjer for en grunn og det var vel ikke meningen at du skulle ha denne valpen. Får håpe den havner i et godt hjem allikevel. Og jeg er sikker på at du finner drømmevalpen snart :) Er det border collie du har siktet deg inn på?

Prima

27.01.2015 kl.22:06

Trist, men tror det var et veldig fornuftig valg. Men fryktelig kjedelig med bilen.

Lykke til med valpeletingen.
Lill: Takk:) Ja, håper den havner i gode hender!
Det er det;) Trekkhundene må vente litt...
Prima: Takk for det:) Utrolig kjedelig med bil... når den ikke funker!

Skriv en ny kommentar

hits