Umulig å slite ut!?

Jeg hadde ett mål med turen vår i dag og det var å slite ut Mali. Gjøre ho ordentlig sliten, uten å måtte gå på fjelltur i syv timer. For det er virkelig sjelden ho er veldig sliten, og som oftest er det en halvtimes lading som skal til, så er ho klar igjen. Det er ikke snakk om å gå i dvale resten av dagen - ho er ei duracellkanin til tusen, alltid klar for action og moro!

Dermed kjørte vi på med alt vi kunne komme på, både mentalt og fysisk. Mali løp løs hele turen og bar ca 1 kg i kløven hele veien (tidligere kun hatt volum og lite vekt). Når ho løper løs, så går det virkelig i hundre. Ho går aldri på tur, ho løper. Frem og tilbake. Ut i grøfter og opp skråninger. Kløven var heller ingen hindring, verken for løping eller å komme seg fram. Ho vassa nesten til magen, hoppa, løp, brøyt seg fram mellom tett skog og var rett og slett ustoppelig. Ho skal frem ho, sånn er det bare! Ingen hindringer er store nok stoppe ho. (Ho er flink som er problemløsende og tar utfordringer på strak arm da, det er jeg veldig glad for). Ho er en tøffing!

Videre gikk ho med snuten på bakken omtrent halve turen og følgte flere spor på kryss og tvers. Ho gikk to godbitsøk i skogen. Vi gikk både på grusvei og på stier i skogen. Oppoverbakker og nedoverbakker. Vi trente mye innkalling og kontakt ved møte av folk og hunder. Det var vått og sleipt i skogen, og masse vann. Vi var tilsammen to og en halv time ute, i både oppholdsvær, regn, sludd, hagl og tordenvær. Men var ho sliten når vi kom hjem? Joda, ho var ganske sliten på slutten og ho har sovet en god del, men likevel så skal det ikke all verdens til før ho er opplada igjen. Jeg tror ho bare er en litt sånn "alltid-klar"-hund. Noe som i grunnen passer meg utmerket! 

Jeg må også få nevne at ho ikke bjeffa på en eneste hund som vi møtte! Stolt! Dr. Clauders godbitene er med på å gjøre underverker, og ho er blitt betraktelig mye flinkere nå enn ho tidligere var. Flinke Malipusen! Ja - og så ble det jo litt bilder da!


Søt på utsiden, en ordentlig tøffing på innsiden!

I kveld har det blitt mye sofakos og Mali har fått en velfortjent massasje. Ho har tulla seg inn i fleeceteppe og vært i ordentlig lekehumør. Jeg kommer ikke over hvor herlig ho er, og hvor mye glede ho sprer! Ho er så god - verdens beste jente!

Hva skal til for at din hund "går i dvale"? 

6 kommentarer

Trillian

12.12.2014 kl.14:04

Eneste som virkerlig sliter ut Oscar er lange spor eller intenst søkarbeid. Jeg har aldri klart å slite han ut fysisk, jeg orker alltid mindre enn han :)
Trillian: Hehe, ja det blir ofte sånn:p men synes jo at det er veldig positivt at man slipper og måtte begrense turen pga at hunden ikke orker mer da;) På de virkelig lange fjellturene våre, merker jeg at Mali er veldig sliten da. Deilig å kunne gjøre ho fysisk sliten også:)

Marie og bikkjene

12.12.2014 kl.19:12

Kjempefine bilder, og hørtes ut som en veldig kjekk aktivitetsdag! ;) Jeg aktiviserte mine individuelt i dag, og passerte 3 hunder på tur uten noen utaggering på Ylva. Så vi har hatt en kanondag turmessig :)

Når det gjelder hva som sliter ut mine så er det EN aktivitet som får mine til å sove som steiner en hel dag... Og det er utstillinger :) Selv om mine ligger mest i stoffbur/stoffinnhegning mens vi er der, så er de begge to helt ferdige etter en utstillingshelg.
Marie og bikkjene: Tusen takk:) Jøss, så utrolig bra! Flinke dere er!!:D
Hehe, ja det er en effektiv måte å trøtte de ut på.. blir sliten selv også jeg:p

Prima

13.12.2014 kl.20:05

Du tar virkelig gode bilder, nytelse å se på.

Og duracellkaninen Prima hilser:)
Prima: Tusen takk!:D Så hyggelig å høre!
Hehe, godt å høre at det er flere som er duraceller;)

Skriv en ny kommentar

hits