Resultatet fra lydighetsdebuten vår

Søndag skulle vi i ilden og vi kosa oss hele dagen på klubbens område, sammen med masse hunder og hundefolk. Nervene var på plass de også, ingen tvil om det, men vi gjennomførte greit og er strålede fornøyde med dagen. 

Stevnet bestod av både rekrutt, klasse 1, klasse 2, klasse 3 og elite. Fellesøvelsene i klasse 1 ble tatt på alle hundene i klassen før hver ekvipasje individuelt skulle inn i ringen. Vi var tilsammen 14 hunder i klasse 1 og ble delt i tre grupper à fem-fem-fire ekvipasjer. Med startnummer 109 havna vi i gruppe to og gjennomførte med stil. Vi nulla ikke på noenting, fikk 151 poeng og ble nummer 10 av 14!

Det var to problemer som gjenspeila seg gjennom hele lydighetsprøven og som trakk karakterene veldig ned; en dårlig fri ved fot og innsittet. Så det er definitivt hovedfokus fremover! 

Tannvisning - 9
Frøkna imponerte og slo til med en 9'er. Dommeren - som var en mann litt oppi åra - var litt skummel og Mali trakk seg litt unna, men vi er likevel veldig fornøyde. Litt mer trening på fremmede til neste gang så blir det kanskje til og med full pott. 

Fellesdekk 2 minutter - 10
Vår desidert beste øvelse, med hele 10 i karakter!  Mali ble liggende mellom Nero til Synne og en rottweiler. Til tross for at en collie reiste seg fra fellesdekken vår, ble Mali liggende og med god kontakt. Takk til Ingeborg og Elise for super trening i forkant, hoho. Jeg er STOLT! Dette var en av øvelsene jeg virkelig trodde hun skulle få trekk på. 

Lineføring - 7
Lineføringa starta bra, men etterhvert var hun litt all over the place og vimsa fælt. Det var ikke sånn fri ved fot som vi tidligere har fått til på trening og kontakten var så som så. Hun hang greit med, men gikk ikke klistra nok og skeina litt ut ved endring av fart. Generalisering og mer trening blir fokus fremover! 

Dekk fra holdt - 8,5
Hun var litt treg i oppløpet, men gjennomførte dekk og resten av øvelsen med stil. 

Innkalling fra sitt - 6,5
Dette er helt klart en øvelse vi kunne og burde gjort det bedre på. Innsittet valgte hun å plassere rett foran meg og en dobbelkommando måtte til for å få en litt bedre innsitt (fremdeles ikke god nok). Vi holder på med kassemetoden og til neste konkurranse har vi dette i boks. Jeg viste visst også tegn med hånda til hvor hun skulle sette seg.

Stå under marsj - 6,5
Samme som med dekk fra holdt - altfor treig og langt etter i oppløpet, og så avslutta hun øvelsen med holdt selv på slutten, et halvt sekund før meg. 

Fritt hopp over hinder - 7
Her var det også innsittet som ikke var bra nok. Ellers veldig bra gjennomført. 

Kontroll over hunden på avstand - 5
Dommeren ga oss 5 på denne øvelsen, fordi hun måtte ha et par dobbeltkommandoer på sittet mellom de to dekkene. 

Helhetsinntrykk - 8
Hun er jo en gjeterhund og synes det er ufattelig gøy å gjete beina mine. Vi har trent mye på å få slutt på det, men når hun blir ivrig har hun vanskelig med å kontrollere seg. Så litt "biting" i beina mine trakk oss ned på helhetsinntrykket. 

Kort oppsummert vil jeg si at det var en kjempekoselig dag på Strømme og vi er helt klart en erfaring rikere. Til tross for litt tull på frøkna, er vi strålende fornøyde med 2.premie og 151 poeng på debuten. At vi ikke fikk opprykk, gjør ingen verdens ting - vi skulle kose oss, og det gjorde vi. Den siste uka har vi ligget i hardtrening, så nå skal vi ha pause fra lydighet ut uka i alle fall. Må passe på at det ikke blir kjedelig. Nå som vi har sølvmerket, er det jammen meg på tide at vi får til det der teite bronsemerket også, hehe. Lørdag 14.juni prøver vi atter en gang!

Lukas, Ingeborg og Molly var tilskuere og heiagjeng. Det ble mye lek og rotrening innimellom, og vi kosa oss i hyggelig selskap. Etter premieutdelinga tok vi beina fatt og gikk hjem igjen, hele 6,5 km med et snev av miljøtrening og trafikktrening på veien også. Vel hjemme slokna Lukas og Mali raskt og vi hadde en rolig, koselig kveld foran tv'en. 

Debuten er vel gjennomført og vi har lært MYE! Snart er vi klare for å prøve oss igjen!

6 kommentarer

Kristi Pedersen

27.05.2014 kl.14:16

så mange flott bilder :)
Kristi Pedersen: Takk for det!:)

Tine Kristine

27.05.2014 kl.15:30

Gratulerer masse :) Så flinke dere er :) 151 poeng er kjempe bra :) Bedre enn det vi har fått på stevnene våres :)

Masse lykke til videre :)
Tine Kristine: Tusen takk!!:D Lykke til videre til dere også!

Kristina

02.06.2014 kl.13:44

Fin-fin debut dette vel!! :D
Kristina: Takktakk!:D Fornøyde vi!

Skriv en ny kommentar

hits