Tre timer hos veterinæren og en usikker fremtid

Flere skumle sår på snuten, en haug prøver og en usikker fremtid for gutten min. Det mistenkes autoimmun sykdom, noe som kan bety cellegift resten av livet eller avliving. Jeg er så takknemlig for å endelig ha funnet en dyktig veterinær som tar oss på alvor, for at Oliver er så flink og samarbeidsvillig hos veterinæren, og sist men ikke minst en utrolig støttende, snill kjæreste. Den aller beste!

Da Oliver fikk to store, mistenkelig runde sår på snuten som ikke ville gi seg, begynte bekymringene å komme. Torsdag forrige uke braka det løs med veterinærtime, hvor veterinæren skrapa på såra og så en del i mikroskop, uten å egentlig finne ut hva det kunne være. Vi ble sendt hjem igjen 1700 kr blakkere med en anbefaling om å komme tilbake og ta biopsi. Onsdag var kjæresten og jeg på temakveld hos den samme dyreklinikken, og etterpå fikk vi snakka litt med veterinæren angående Oliver. Det ble raskt konkludert at han burde inn igjen, og det tok ikke lange tida før veterinæren mistenkte at det kunne være noe alvorlig galt og noe autoimmunt. 


I'll be there for you 

Oliver så ikke ut til å bli noe bedre med tida, så vi bestemte oss for å dra tilbake og ta de nødvendige biopsiene. Koste hva det koste vil. For to dager siden hadde vi time hos en ny veterinær på samme klinikk. En super veterinær! På forhånd hadde jeg fått tak i sykehistorien til Oliver, og med tanke på fortida hans, turte ikke veterinæren å dope han ned før hun hadde fått utelukka at han faktisk ville tåle narkosen. Etter en rask sjekk, blodprøver og blodprøveanalyse på huset, fikk vi klarsignal og god informasjon om hvordan det stod til med nyrene. Alt var tipptopp! Det eneste hun kunne se var galt så langt, var at han hadde litt feber, hadde for høy CRP og var alvorlig undervektig. 

Underveis som de analyserte prøver og også tok seg av andre pasienter (hadde fått inn to akuttpasienter like før vi kom), ble det litt venting på oss. Det gikk dog superfint, og til tross for flere mennesker og også noen hunder på venterommet, oppførte Oliver seg overraskende bra. Jeg satt på gulvet med Oliver og vi slappa av så godt vi kunne, mens vi las i bladet Hundekjøring og drømte oss litt bort. Om sant skal sies, var hele situasjonen ganske merkelig og jeg var både var glad og bekymra på samme tid. Dagdrømminga ble avbrutt av at veterinæren kom ut til oss med sprøyta i handa og det gikk ikke lange stunda før godgutten begynte å bli slapp. Jeg la meg ned på gulvet og la han oppå meg, og der lå vi. Sammen. Veldig klar over at prøveresultatene vi får om en uke vil ha alt å si på livet videre.


Avslapping og venting før narkose. Koser oss sammen!


Noen smil må til. Bra fornøyd med at kjæresten leser Hundekjøring han også.


Oliver sovner og jeg nyter bare å ligge sammen med han.

Den supre veterinæren vår hadde tilbudt oss å være lenger på jobb, for å kunne ta biopsier av Oliver samme dag, nå mens det ene såret enda var helt ferskt (et nytt sår, sår nummer tre). Minuttene gikk og Oliver falt dypt i søvn, før han ble bært inn på bordet. Det ble tatt urinprøve rett fra urinblæra, før det var tid for biopsiene. Veterinæren fant frem litt av hvert av verktøy, skrudde noe greier inn i snuten hans og skar ut flere biter av huden. Blodet rant og jeg klarte så vidt å se på. Samtidig som jeg ville langt vekk, ville jeg være der sammen meg han og veksla mellom å gjemme meg bak kjæresten og holde Oliver i poten. Kanskje mest for min egen del. Etter tre biter var skjært ut av Olivers pels, ble bitene stappa med i ulike beholdere og gutten måtte sys igjen. We stand together!


Ferdig "operert" - like før oppvåkningssprøyta

Tilslutt var det bare oppvåkningssprøyta som gjenstod, samt en del spørsmål om eventuell medisinsk fortid som måtte besvares. Oliver kobba nesten i en seng de hadde på venterommet og regninger ble betalte. Skal si det er dyrt hos veterinæren, besøket kosta nesten 7000 kr. Takk Gud for forsikring! Vi slapp "billig" unna med 15%, altså litt over 1300 kr, og godgutten skal nå gå med krage i ti dager, samt antibiotika i ti dager pga en infeksjon i kroppen (pga CRP).


Sånn passe fornøyd med kragen, og veldig, veldig sliten etter veterinærbesøket

Om åtte dager nå skal stinga tas og vi har forhåpentligvis fått svar på biopsiene og urinprøven. VI krysser alle fingrer vi har for at det ikke er noe autoimmunt med Oliver, for det kan bety cellegift resten av livet eller avliving. Vi vet også helt sikkert hvordan det står til med nyrene når svara på urinprøven ligger klare. Oliver ser ut til å ha det noenlunde greit nå, og begynner å komme seg etter veterinærbesøket. Han er forståelig nok sliten. Godgutten vimser rundt med kragen sin og begynner å bli klar over at han har litt større "hode" enn vanlig. Han stanger fremdeles borti alt som er, men klarer nå å legge seg uten for store problemer. 

Alt SKAL bli bra igjen!!!

18 kommentarer

Marte og Sharko

22.02.2014 kl.18:45

åh <3 Krysser fingrene og tenker på dere <3

Vilde

22.02.2014 kl.21:04

Krysser alt som krysses kan! Hjertet mitt blir for dere begge nå. Masse god bedring til verdens flinkeste, beste Oliver <3

Ida

22.02.2014 kl.23:02

Håper det ordner seg! <3 Oliver er er helt nydelig! <3

Ingeborg

23.02.2014 kl.00:31

å så trist og vanskelig! Men dette går nok bra<3 Krysser fingre og tær og håper alt går bra! Masse god bedring til godgutten:)

Enya og Inger Lise

23.02.2014 kl.02:23

Huffameg! :( Dette hørtes ikke bra ut... Men vi krysser fingrene og labber for dere og håper at ting ordner seg :) God bedring!

Lill-Iren

23.02.2014 kl.11:39

Håper det ordner seg for dere! Sender gode tanker :)

Kristina

23.02.2014 kl.22:27

Uff, dette høyrdes ikkje bra ut! Men det høyres ut som om du er ved godt mot og ikkje tek sorgane på forskot - de veit jo ikkje om det er ein autoimmun sjukdom før prøveresultata er klare, så det er bra du ikkje svartmålar heilt endå! Eg kryssar fingrane for at prøveresultata er negative, og ynskjer god bedring til fine Oliver! :)

Tonje Angelika

24.02.2014 kl.13:00

Uff, håper det ordner seg :(

Marie, Ylva og Frigg

25.02.2014 kl.17:05

Fikk frysninger av å lese det her altså :( Masse lykke til og god bedring til Oliver <3
Marte og Sharko: Tusen takk<3
Vilde: Tusen takk!<3 Setter veldig pris på det!
Ida: Tusen takk<3
Ingeborg: Ja, det skal ikke være greit:( Tusen takk for det<3
Enya og Inger Lise: Tusen takk, håper det ordner seg for godgutten<3
Lill: Takk for det!!
Kristina: Ikke sant, er ikke noe poeng i å grave seg ned før det er bevist:) Tusen takk!
Tonje Angelika: Håper vi også!:)
Marie, Ylva og Frigg: Tusen takk!<3

Skriv en ny kommentar

hits