Prøvde oss på bronsemerket i lydighet

I forbindelse med lydighetskurset vi gikk, fikk vi muligheten til å prøve oss på bronsemerket lørdagen etter kurset var slutt. Det måtte vi jo!

Det gikk knakende bra, sånn ca. Det vi fikk til, fikk vi kjempebra til og så var det noe vi ikke fikk til. Det var i alle fall en god erfaring og vi lærte blant annet at vi aldri må kaste båndet på bakken (noe som medførte at vi fikk 0 i en øvelse. Det visste jo ikke jeg og ikke en gang instruktøren vår har nevnt det for oss). Publikum og forstyrrelser var det også nok av, spesielt skrikende, lekende barn...


Kjæresten var fotograf :)

Tannvisning - 9,5 p
Mali var veldig flink. Hun satt så fint og lot dommeren sjekke tenna hennes, uten tull og tøys. Hun var veldig interessert i å hilse når dommeren kom, men ble sittende, strakk seg litt mot dommeren og så tilbake igjen. Men 9,5p er vi da strålende fornøyde med!

Lineføring - 9 p
Også lineføringa gikk veldig bra, men Mali gikk litt med snuten i bakken og hang litt bak noen ganger. Jeg ga også kommandoer på feil sted (blant annet i vendinger). Lineføring er faktisk den øvelsene jeg blir mest nervøs ved, og jeg føler jeg har nok med å gjøre som dommeren sier. Det merker nok Mali også... 

Dekk fra holdt - 0 p
Her nulla vi. Dommeren sa at jeg gikk skrått mot henne og at det gjorde at Mali ble usikker og gikk bort til dommeren en tur og snusa på henne før hun kom tilbake og dekka på plass. Jeg la også båndet i fra meg på bakken ved start, noe som var med på å nulle øvelsen. Teit at det skal ha noe å si. Men men, nå gjør jeg i alle fall aldri det igjen.

Innkallling - 10 p
Jadda, fra 0 til 10. Mali hadde en perfekt innkalling og kom jo som et skudd når jeg ropte. Flink jente! Absolutt vår beste øvelse. Litt finpuss trenger den da, for hun løper bare til meg og setter seg, uten å sette seg ordentlig på plass (dette har vi ikke trent nok på). Likevel var det ganske bra når det gjaldt.

Stå under marsj - 8 p
Jeg husker ikke hva vi fikk trekk for her, men så vidt jeg kan huske var det en grei stå og jeg mistenker at hun tok et par skritt etter å ha fått stå-kommandoen.

Enkel dekk 1 min - 0 p
Det ble dessverre null her også. Forstyrrelsene og fristelsen til å reise seg ble for stor, og hun reiste seg 7 sekunder for tidlig. Det gikk nesten.

Helthet - 7,5 p
Totalt fikk vi 104 poeng, og er i grunnen ganske fornøyde med det. Selv om vi ikke klarte merket tar vi det med et smil og som en god erfaring. 

Har dere tatt bronsemerket i lydighet?

14 kommentarer

Marte og Sharko

04.12.2013 kl.09:59

Så utrolig flinke dere er!! Et veldig bra resultat da, selvom dere ikke klarte det. Nei, vi har ikke tatt det, men kommer nok til å ta det i agility neste år :)
Marte og Sharko: Takk takk:) Vi gir oss ikke da;) Så gøy, det skal vi også prøve på!

Pia og Tine Kristine

04.12.2013 kl.10:56

gratulerer med bra poengsum, synd at dere nulla på to øvelser. Jeg og min collie har bronsemerket. Første gangen klarte vi det ikke, vi nulla også på dek fra holdt. masse lykke til videre :)
Pia og Tine Kristine: Tusen takk:) Så gøy dere har det. Ja, det var dumt, men vi tar det ikke så tungt;)

hundifokus

04.12.2013 kl.13:47

Kjempefine poenger på resten av øvelsene da :)
hundifokus: Takk takk:D

Therese & Simba :)

04.12.2013 kl.15:39

Hvorfor kan man ikke legge båndet på bakken?

Men gratulerer med så bra poengsum på de øvelsene dere fikk poeng i! :D
Therese & Simba: Det står i reglementet tror jeg, er ikke lov i alle fall. Det MÅ ligge i lomma eller henge rundt fører på en spesiell måte.

Takk takk:)

Therese & Simba :)

04.12.2013 kl.16:51

Oi, det var jeg virkelig ikke klar over. Ö
Therese & Simba: Nei ikke jeg heller, men nå har jeg lært det:p

Ida Anette, Sjoko og Jippi

05.12.2013 kl.09:46

Det var mye bra her! Og en null kan komme når som helst. Dessuten skal man se på de poengene man har fått og alle deres er høye! :-D Viste ikke det med båndet, vel i alle fall ikke at man fikk trekk (eller 0 for det). Mener jeg har sett folk som bare har kasta det fra seg utenfor ringen, men det er kanskje ok siden det havner utenfor ringen da...? Kanskje noen dommere ikke bryr seg? Neste gang får dere det til! :-)
Ida Anette og Sjoko: Tusen takk:) Veldig fornøyde med det vi fikk til, og det er det vi prøver å ta med oss videre også. Jeg vet dessverre ikke noe mer om det med båndet enn at det ikke er lov å kaste det på bakken, i følge dommeren vår. Hun sa bare at det MÅ henges rundt fører eller puttes i en lomme... Kan jo være det er greit om det er utenom ringen ja, jeg vet ikke. Ikke sikker på om vi fikk 0 pga det eller om det var båndet og Malis dekk tilsammen som ga 0, men jeg kommer i alle fall aldri til å kaste det fra meg igjen:p haha.

Håper det!:D

Kristina

10.12.2013 kl.09:44

Synd at de ikkje nådde heilt opp, men eg syns likevel at dette virka veldig bra, eg!! Flinkisar :) Så rart at det med bandet skal ha noko å sei....er det ikkje lydigheit dette går ut på??? Merkeleg regel eigentleg..men det finst vel kanskje ein grunn som me ikkje veit om? ...menmen, då veit du jo det til neste gong! :)
Kristina: Takk for det:) Hehe jo, enig i det. Kommer i alle fall ikke til å gjøre det igjen:p

Skriv en ny kommentar

hits