Siste kurskveld på lydighetskurset

I går var siste kurskveld på lydighetskurset og på lørdag er det kursavslutning, hvor vi kan - og skal - ta bronsemerket i lydighet. Litt mer trening nå, så er det garantert i boks.

På kurskvelden fikk alle gå gjennom bronsemerkeprøven èn og èn. Vi var først i ilden og det gikk sånn passe greit. Det var mange forstyrrelser og også en agilitybane på banen ved sida av - noe Mali mildt sagt var interessert i. Kort oppsummert: tannvisninga gikk veldig bra, og lineføringa gikk ikke bra (hun dro veldig i båndet mot agilityen og de andre hundene). På dekk fra holdt spratt hun opp igjen med en gang hun hadde dekka, trengte tre kommandoer og lå kjempeskeivt. Innkalling fra sitt gikk supert og stå under marsj gikk greit nok. Vi tok fellesdekk tilslutt i stedet for enkeltdekk, og Mali ble liggende helt ut. Herlighet, jeg var så stolt og glad at halvparten hadde vært nok! Hun pleier alltid å reise seg å gå mot meg eller finne på et eller annet. Flinke flinke jenta mi! Endelig satt det.Det vi hovedsaklig trenger å trene på til lørdag, er å få til en bra utgangsstilling (hun sitter veldig i hytt og pine, skeivt og fælt, foran og bak) og å holde dekk, sitt og stå til hun får en ny kommando. Under bronsemerket kommer det ikke til å være store forstyrrelser, så ellers tror jeg vi skal få til det meste. Vi må bare trene litt til nå - SÅ har vi det! Kanskje litt lineføring også, just in case.Avslapping på fanget - kjedelig med pause da må skjønne...

Det har vært veldig gøy å gått på kurs og vi har uten tvil lært mye og hatt god framgang disse ukene. Noe av det beste vi sitter igjen med er nok at vi har fått et mye bedre treningsforhold sammen, og at Mali er blitt utrolig glad i lek som belønning og det fungerer så bra til å få henne litt gira i den "trege" lydigheten. Bedre kontakt og mer treningsglede.

Sist gang gikk det ikke - denne gangen SKAL det gå! 

8 kommentarer

Therese DH

16.10.2013 kl.23:19

så kult! Lykke til :)

Lill-Iren

17.10.2013 kl.00:53

Veldig greit å ta en gjennomkjøring på forhånd, da kommer det en del feil fram så man vet hva man bør trene på :) du får overraske henne ofte i lineføringen med supre leke-belønninger nå frem mot lørdag så hun får litt høyere forventning til den øvelsen ;)
Therese DH: Tusen takk:)
Lill: Vi har hatt flere gjennomkjøringer på kurset, men skal få tatt flere hjemme også før lørdag. Utrolig greit:) Det var ikke dumt, takk for tips!!:D

Kristina

21.10.2013 kl.22:22

Dette klarar de fint! Lykke til :)

Kristina

21.10.2013 kl.22:24

nei, no såg eg jo på datoen at den lørdagen de skulle prøve å ta bronsemerket var no i helga som var! Så då var eg litt seint ute med å ynskje lykke til, hehe.. Eg håpar det gjekk bra!!
Kristina: Takk takk!
Kristina: Hehe, null stress;) Innlegg kommer.

Skriv en ny kommentar

hits