Veterinærbesøk og bytur

Med en veterinærtime kl 8.30 i dag tidlig og med en reise dit som tar nesten en time med buss, kunne vi ikke sove frampå i dag. Hundene er ikke noen morgenfugler og letta så vidt på hodet når jeg stod opp, men opp måtte vi. Oliver ble lufta i halvsvima og fikk frossen V&H i buret, før Mali og jeg dro avgårde til timen vår. 

Mali - som hadde vært helt fjern da jeg tok på henne selen og var sikker på at hun skulle være alene hjemme - ble så energisk, gira og glad da vi kom ut i kulden. Hun hadde ikke tid til å gå et eneste sekund og løp - virkelig LØP - kjempefort hele veien til busstoppet. Fram og tilbake, hit og dit. Makan til energinivå! Buss nummer to var heldigvis forsinka, så vi kom tidlig til busstoppet ved dyreklinikken. Jeg hadde tatt med godbiter så det ble en aldri så liten lydighetsøkt på parkeringsplassen før vi gikk inn. Må øve enda litt mer - bronsemerket er på lørdag!


Mali er veldig flink å ligge rolig på buss

Inne hos veterinæren ble vi registrert (prøver en ny dyreklinikk) og Mali fikk hilse på en svær løvelignende bamse som sikkert var like stor som meg både i vekt og størrelse. Så kom veterinæren og hilsa på oss, Mali ble veid (8,8 kg!!! Shit!) og etterhvert plassert på bordet. Helsesjekken og lyttinga gikk fint, men hun har begynt å få litt tannstein. Det gadd vi ikke gjøre noe med der og da, jeg skal heller forsøke å fjerne det selv hjemme. I det veterinæren skulle sette sprøyta fikk Mali servert en levergodbit. Den spytta hun galant ut igjen, haha! Men ombestemte seg tilslutt og spiste den likevel. 

Veterinærbesøket kosta meg hele 598 kr! Syntes det var litt vel dyrt, men det er kanskje normale priser? Jaja, vaksina måtte vi ha. Mali fikk dessuten mye skryt av å være så medgjørlig og grei på bordet, stas!


Utforsking av gågata og andre gater i sentrum

Vi tok bussen tilbake til sentrum og vasa rundt der en stund blant "skumle" statuer og masse folk, til dyrebutikkene åpna. Vi har to dyrebutikker i sentrum som jeg ikke har vært på før, så vi tenkte vi måtte benytte sjansen siden vi først var der. Kvadraturen Zoo var en liten, koselig butikk hvor vi kom over et kjempekupp! De hadde i grunnen et veldig dårlig og lite utvalg til hund, men Mali fant seg bursdagspresang likevel hun; en kjempeflott hundepute med 50% avslag. De hadde også superspennende kaniner som Mali veeeldig gjerne ville hilse på, og ellers var hun veldig flink og bare snusa på alle beina og griseørene som lå i kasser på gulvet - ikke noe smaking, flink jente!

Dyrebutikk nummer to heter Dyrehaven og der ble vi møtt av en nydelig Saluki. Hun var ganske vill og leken, og i følge eieren, helt gærn for tida siden hun hadde løpetid. Mali syntes hun var litt voldsom der hun vifta i alle retninger med de lange frambeina sine, men etterhvert leika de nesten sammen. Jeg stod sikkert i tyve minutter og vurderte hva jeg skulle kjøpe, samtidig som tanken om at jeg ikke burde shoppe nå siden det snart er Dogs4All, surra rundt i hodet. Men joda, det ble en presang til til Mali og også noe godt å tygge på til hundene. (Innlegg kommer).


Veldig sliten jente på bussen hjem igjen

Nå blir det avslapping på frøkna resten av dagen, det trenger hun med tanke på dagens mange inntrykk og vaksineringa i dag tidlig. Kanskje muttern får gjort noe skolearbeid også...

Flere som har vært på bytur i det siste?

10 kommentarer

Elise og Lykke Liten

16.10.2013 kl.16:40

Flink hun er! Sparer allt jeg kan til dogs4all jeg å! :)
Elise og Lykke Liten: Absolutt kjempeflink! Hehe, det skjønner jeg godt:P

Sheltielife

16.10.2013 kl.17:40

Så flink jente! Tror det er ganske normal pris på dhppi-vaksina.. Tror de tar ca en femtilapp mindre for den her i Kirkenes. Men er jo bare hvert tredje år da, så da er det jo ikke så veeeldig ille! :) Jeg prøver også å spare til dogs4all, og har heldigvis jobbet litt nå når jeg har vært hjemme! Men har vært flink å latt være å handle etter at jeg flyttet til Oslo, hvor det er så mye større utvalg av dyrebutikker enn hjemme ;)
Sheltielife: Okei, mener bare å huske at jeg ikke betalte så mye sist gang, men bra å høre:) Hva er det som er "vanlig, årlig" vaksine da? Veterinæren skrev at vi skal ha ny vaksine om et år... tok akkurat dhppi nå.

Så bra du har fått jobba litt og klarer å holde fingrene fra alle fristelsene;)

Eurasiermusher

16.10.2013 kl.20:43

åå så digg :)) Og flinke Mali :DD
#Eurasiermusher: Jaa, hun er veldig flink:D

Marte og Sharko

17.10.2013 kl.13:59

Så flink jente :)

Tror jeg kommer til å kjøpe alt for mye på dogs4all. Trenger jo egentlig ingenting :P
Marte og Sharko: Ja, super-Mali:D
Hehe, vi trenger faktisk noe da:p men det kommer garantert til å bli shoppa mye unødvendig også.. weee, haha!

Kristina

21.10.2013 kl.22:37

så flinke de er :) Du syns at 8,8 kg er mykje eller? Då kan eg meddele at Vilma den vesle staffegrisen var 12 kg sist eg vog ho for to-tre veker sidan. TOLV KILO. Ho er jo berre 5 1/2 mnd! Mange VAKSNE staffetisper blir ikkje meir enn 12 kg jo!! Hadde aldri trudd ho var så tung, for ho er ikkje spesielt stor (ikkje høgare enn Mali vil eg tru, ut frå bilda dine), og ho er ikkje tjukk i det heile.. Eg lurar på kor stor ho eigentleg kjem til å bli...eg kjem tydelegvis til å ende opp med ein monstrøs staff :p
Kristina: Takk:) Mali pleier å ligge på ca 7 kg, så ja 8,8 er veldig mye for henne å være;) Hehe, blir spennende å se.

Skriv en ny kommentar

hits