Fresh start på dagen

Digg morgentur rundt i nabolaget og en fin, fresh start på dagen. 

Vekkerklokka ringte halv 7 og vi var ikke seine med å komme oss på beina. Eller det vil si; hundene var supertreige, ville sove mer og reagerte så vidt på det magiske ordet "ut" før jeg stod klar med selene, en halvtime etter jeg hadde stått opp. Da ble det liv i dem likevel gitt, ikke akkurat morgenfugler de der to...

Vi gikk en fin runde i nabolaget på ca en kilometer, noe som er mye lenger enn normalt. Det har en tendens til å bli litt hastverk her om morningen og vi går kun ca til postkassa. Men det var veldig digg å gå litt lenger og ikke stresse, så mulig vi må prøve å innføre denne ruta fast hver morgen. Det bør kanskje også nevnes at det var knallfint vær i dag, og det er ikke sikkert det er like gøy i gå 15 minutter i høljregn hver morgen før jeg skal sykle til skolen... Klissvåte hunder i bur i fire-fem timer? Vel. Nye kule sko - Salomon, vanntette og digge!

Pleier dere å gå lang morgentur med hundene? 

10 kommentarer

Astri

23.09.2013 kl.22:15

Kjempefin blogg! Hvilket kamera bruker du forresten?
Astri: Tusen takk:) Bruker Nikon D5000, som oftest sammen med 18-105mm-objektivet:)

Marie, Ylva og Frigg

23.09.2013 kl.23:56

Oi, går du vanligvis så kort runde med dem før de er alene?? Her går vi i MINST 40 minutter hver morgen hvis de skal være alene hjemme :p Hehe. Ellers har de jo ikke lyst til å sove i hvert fall... Så jeg står opp en time før jeg må, så de får ca en times tur før de må være alene hjemme i 6-8 timer. Det er bare én dag i uka da, ellers er de alene i 5-8 timer på kveldene jeg er på jobb, og da får de også en god dose aktivitet i løpet av dagen.

Etterlater jeg dem fulle av energi har de lett for å kjede seg og finne på andre ting enn å slappe av og sove...

Hege

24.09.2013 kl.00:13

eg går ut ca 8 om morgenen:) Da går jeg i alt fra 30-60 minutteR:) Så er det noen småturer før det blir en god time på kvelden igjen:)
Marie, Ylva og Frigg: Jeg pleier ikke gå langt nei. Tror det går veldig mye på vane, og mine er lært til at det ikke skjer så himla mye på morningen;) Vi lufter til de får gjort fra seg, og ellers pleier jeg ofte å kaste noen godbiter rundt om i stua når jeg spiser frokost selv så de får søkt litt. De pleier og legge seg selv ganske raskt for å slappe av til jeg er klar til å gå. Det går veldig rolig for seg. Også i helgene står vi opp, de luftes og som oftest legger de seg for å sove igjen når vi kommer inn igjen. Jeg har dog veldig korte dager i uka, 4-5 timer er maks og noen dager er jeg kun to timer på skolen, og jeg er stort sett hjemme nesten alle ettermiddager/kvelder. De ser absolutt ikke ut til å lide av dette og de får masse aktivisering andre tider på døgnet;D
Hege: Bra lang morgentur det:) Mye tur hos dere altså, minst to timer hver dag?:O Vi legger hovedvekta av aktivisering mellom kl 12 og 20, og ellers lufter når det er nødvendig. Har ikke alltid fokus på å gå lengst og mest mulig, men aktiviserer gjerne på annet vis med trening, søk, spor osv også:)

Marie, Ylva og Frigg

24.09.2013 kl.12:17

Ja, det tviler jeg ikke på altså :) Og det er nok mye vaner som du sier! Jeg vet bare at mine to er så vant til å få aktivisering før de skal være alene, så jeg tør ikke etterlate dem fulle av energi :p Hehe. Da blir det gjerne endel lyd og herping av mine ting nemlig :p
Marie, Ylva og Frigg: Ja skjønner:) Lyd og herping er ikke greit. Mine er faktisk utrolig mye roligere når de er alene nå enn hva de har vært tidligere, men grunnen aner jeg ikke... Er dine løse med stor tilgang når de er alene hjemme, eller i bur?

Marie, Ylva og Frigg

24.09.2013 kl.23:12

Ylva har aldri ødelagt noe, men har jo tidligere laget lyd når hun har kjedet seg (uler innimellom), men har sluttet med det etter Frigg kom i hus :)

Frigg derimot liker å finne på noe når hun kjeder seg og har stort tyggebehov, så midlertidig nå ligger hun i stort bur selv om jeg hater at hun må det. Målet er at hun skal kunne gå løs, så jeg gjør det gradvis ved at hun får være løs når det er snakk om få timer og mindre sjanse for at hun skal finne på tull, men når det er 6-8 timer så må hun være i bur for å ikke gå løs på lister og mine ting... Hun sover stort sett konstant når hun ligger i buret da, så hun har det ikke fælt... Er vel verre for meg som vil bruke bur minst mulig.
Marie, Ylva og Frigg: Aha, skjønner:) Så bra Ylvas uling har slutta. Jeg prøvde en periode å ha på radio o.l. når hundene var alene da de varsla på ALLE lyder utenfor (og huseierne går mye "rundt" hybelen vår og "klaga" litt), men det resulterte bare i masse uling til musikken og enda mer bråk. Går heldigvis bedre nå, nesten kvitt problemet:) Mali er også blitt roligere alene hjemme etter Oliver kom til oss.

Planen her er også at Mali kan gå løs, da hun ikke synes så mye om buret. Jeg passa en annen hund her forrige uke og da lot jeg han og Mali være alene på badet når jeg var borte. Det gikk superbra, så hun har også fått være løs litt når jeg er ute en kort tur med Oliver o.l. Går overraskende bra, må bare få filma nå og også gradvis prøve lengre perioder:) Huseier har egentlig sagt at de må være i bur, og også - dette er SYKT - at hun må få sånn dokasse som katter har, i tilfelle hun må på do når jeg er borte. Inni buret sitt. Tydelig at de ikke kan så mye om hunder, det var nesten et krav:p haha. Oliver var forresten også løs en gang, kun for å teste, men han tok et solid jafs av døra og laga et svært bitemerke, så han må bli i bur litt til:p Og dessuten vil jeg ikke ha dem sammen løse enda, da Oliver kan plage Mali veldig. En vakker dag kanskje...

Skriv en ny kommentar

hits