Vi trener på hjemmeleksa

Dagen starta ganske daff, men det gikk ikke mange sekunder før jeg osa av inspirasjon og var mer enn gira på å trene. Et par hundeklipp var alt som skulle til. Oliver fikk frokost i buret og jeg tok med Mali, klikker og godbitboksen vår ut på plenen.

Mali var klar. Og mer enn det. Mtp lydighetskurset var det mest fornuftig å trene på hjemmeleksa, så vi satte i gang med kontakttrening som oppvarmning og trente på å gå på plass (lekse: lineføring). Vi starta jo helt med blanke ark omtrent, så her gjelder det å ta steg for steg. Belønna først når hun så på meg, deretter når hun så lenge, følgte etter meg (jeg baklengs), følgte etter med kontakt, og så når hun gikk på plass. Hun er rå. Utrolig moro med en så lettlært og lærevillig hund.

Men det er langt i fra perfekt enda. Hun går litt all over the place; både går skeivt, holder seg altfor langt unna (opptil en meter) og når jeg stopper, går hun "rundt" og setter seg skeivt rett foran meg. Men jeg skal ikke klage, det var tross alt første ordentlige treningsøkt og frøkna er fliiiink!


En fotball med ukjent eier lå i hagen i dag

Etterhvert fikk Oliver også komme ut i hagen og de fikk et fint godbitsøk sammen. Oliver hadde dårlig konsentrasjon i dag, var altfor gira og fant seg en ball å leke med i stedet for. Det gikk fint lenge, men plutselig falt ballen ned ved sida av en godbit som Mali nettopp hadde funnet. De føyk i hverandre (Mali forsvarte godbiten og Oliver forsvarte ballen sin), men jeg rakk ikke en gang telle til tre før det hele var over. Ikke greit at de skal fyke i hverandre sånn, men likevel "greit" at de ordner opp. Fikk knipsa øyeblikket da, Mali er ikke til å spøke med.Egentlig veldig koselig i hagen denne lørdagen, og Mali skal gjennom en treningsøkt til utpå ettermiddagen. Jeg har funnet et par triks jeg har utrolig lyst å lære henne nå, men er helt nødt å holde fokus på lydigheten om vi skal klare bronsemerket. Så får vi bare glede oss i mellomtida.

Hva trener dere på for tida?

11 kommentarer

Hannah

07.09.2013 kl.15:15

Du har en kjempefin blogg, jeg tror du kommer langt med den! <3

utrolig hyggelig med en liten titt eller kommentar tilbake! :)

kleem <3

morsinunge

07.09.2013 kl.15:23

lykke til med bronsjemerket :)

del opp øvelsen er mitt tips:) start i utgangsstilling, deretter ett og ett skritt:) da får du fin sitt og det er lettere å holde hunden rett ved siden av fremfor at de stikker rumpa ut, og belønn m høyre hånden bakfra, d funket på mine hunder hverftall:)

Lena

07.09.2013 kl.15:40

Du kunne ikke filme mer når dere trener, er ute, leker, går på tur osv.? det er noe jeg virkelig savner!

Forresten så er du favoritt bloggen min!
Hannah: Takk:)
morsinunge: Tusen takk:)
Takk for tips! Jeg tviler ikke på at det funker, men Mali kan ikke utgangsstilling enda, og jeg får henne heller ikke tett nok inntil meg (hun virker veldig redd for å bli tråkka på). Ellers tar vi alltid skritt for skritt (også med lineføring) og belønner mye og gir jackpott'er når det er superbra. Forslag til hvordan lære inn utgangsstilling UTEN lokking? Jeg vil ikke vimse med en godbit foran snuten hennes og føre.
Lena: Det kan jeg nok prøve å få til:) Hyggelig å høre!

Kristina

07.09.2013 kl.19:53

Så flinke de er :) Artige bilder som vanleg, blinkskudd det der bildet dei fyk i kvarandre!
Kristina: Tusen takk:)

morsinunge

07.09.2013 kl.20:47

jeg brukte klikker og bakpartskontroll ved hjel av en liten kasse.og fikk hunden til å gå inn til meg ved hjel av den metoden, da er d helt frivillig og ingen lokking. selve metoden står veldig godt beskrevet i en bok som heter " lydighets trening i teori og praksis" fra canis, om du ikke har den boken og vil trene LP , anbefaler jeg denvirkelig. :)

morsinunge

07.09.2013 kl.21:21

http://www.youtube.com/watch?v=u760Ll8cxLU

her er en titt på det jeg mente med kasse:)
morsinunge: Ja såklart, kjenner jo til det egentlig:p takk takk! Veldig lyst på boka, men koster en god del så har ikke blitt prioritert enda.. vet ikke hvor mye LP det blir på oss fremover...

Skriv en ny kommentar

hits