Andre kurskveld på lydighetskurset

Siden bilen har tatt kvelden, stod valget mellom to ukorresponderende busser eller å ta i bruk den nye sykkelen for å komme oss på kurs. Den svære tursekken min ble pakka og frøkna putta oppi - vi gikk for sykkel og sparte en hundrelapp.

På kurset starta vi med tannsjekk, på våre premisser. Instruktøren kom mot oss, hilsa på meg, gikk ved sida av Mali og berørte forsiktig snutepartiet. Mali fikk en håndfull godbiter og vi sa oss fornøyde med øvelsen for denne gang. Step by step. Etterpå gikk vi hver for oss og trente litt kontakt og på plass/lineføring. Det gikk så som så med Mali, så til neste gang må vi trene på lineføring og få inn en god "på plass"-kommando. Hun er veldig redd for å bli tråkka på, så viker veldig unna og sitter helst minst 30 cm unna. Klikker, belønning og masse ros, så fikser vi dette.


Flott gutt som venta på eieren i pausen

Dekk fra holdt var neste øvelse. På første forsøk kom det en tibetansk spaniel forbi, så Mali mista all konsentrasjon og vi avbrøt. Vi fikk prøve igjen og etter et par dekk-kommandoer, ble hun liggende gjennom øvelsen og ble stappa i masse godbiter. Vi fikk tilbakemeldinger om at vi bør trene inn en mer solid dekk-kommando. Hun kan egentlig dekk (men er ikke generalisert godt nok), og på kursstedet er forstyrrelsene bare altfor mange og altfor store. Det er så tett med hunder, og noen av deltakerne på mitt kurs suser rundt og forstyrrer andre når vi trener individuelt. Sykt irriterende når det ødelegger for oss, for det er jo krevende nok fra før av.

Siste øvelse for dagen var innkalling. Mali var superflink og ble sittende når jeg gikk fra henne (med hunder på hver side, med ca 2 meter avstand). Hun kom som et olja lyn når jeg ropte og fikk en håndfull godbiter med en gang hun løp inn til meg. Vi deler øvelsen litt opp, for å gjøre det lettere og for å sikre mestring oppi alle forstyrrelsene. Det vil lønne seg.


Vi bruker både godbiter og leking som belønning nå - fungerer utmerket!

Etter kurset viste instruktøren noen leker som er gode å bruke som belønning og fortalte litt om hva lek som belønning kan gjøre for treninga og fremgangen. Vi pakka raskt sammen og starta på hjemturen, fordi tennisballer som føyk i alle retninger og gira lek stressa Mali veldig opp. Det var en nydelig solnedgang over broa, og Mali trakk ca halve veien hjem. Den andre halvparten satt hun i sekken, med hodet og tunga ut på sida og nøt vinden i pelsen. Haha, hun er så herlig!


Lekser fikk vi også; trene lineføring og dekk. Forhåpentligvis får vi trent i ulike miljøer og generalisert det ganske bra før neste kurskveld. 

Og vi håper å sykle til kurset neste tirsdag også!

13 kommentarer

Marie, Ylva og Frigg

06.09.2013 kl.10:20

Kjempespennende å lese :) I morgen er det vår tur!!

Marte og Sharko

06.09.2013 kl.12:25

Så flinke dere er :) Og så nydelig hun var der hun satt i sekken! Du er ikke redd for at hun skal hoppe ut?
Marie, Ylva og Frigg: Så gøy:D Oi moro, ser fram til innlegg!
Marte og Sharko: Tusen takk!:D Haha, hun er bare så herlig!

Nei, jeg er ikke redd for det lenger. Hun er så vant til å sitte i sekk nå, og jeg tror også at det skal litt til for at hun får ut beina og kommer seg ut (snører godt igjen, uten at det er for stramt). Hun er trygg der og vet det, så med mindre hun blir veldig skremt av noe ser jeg ingen grunn til at hun skal hoppe ut. Har hatt henne litt i sekk fra hun var valp, så det har blitt en vane å bli sittende når hun er plassert der. Man kan helt sikkert ikke lære alle små hunder dette, men Mali virkelig NYTER å sitte i sekken, og spesielt når jeg kjører fort:)

Marte og Sharko

06.09.2013 kl.13:23

Så bra :D

Hege

06.09.2013 kl.15:46

Så søt hun er oppi sekken!:D

Kunne du ha fortalt litt positive og negative sider med en sheltie?:)

Sheltielife

06.09.2013 kl.18:25

Så gøy med kurs! Blir alltid så motivert til å trene da! Dere er flinke, så dette går nok superbra! Så skjønn Mali er oppi sekken da! Smelter helt av henne! <3

Kristina

06.09.2013 kl.20:49

Så flinke de er!! Og så digga eg Mali i sekken då! Såå søt :) Praktisk med såpass liten hund at ein kan stappe den i ryggsekken, hehe :)
Hege: Mhm, skikkelig skjønn!^^
Klart jeg kan, skriver et innlegg da:) blir fort mye.
Sheltielife: Tusen takk:D Ja, det er veldig gøy! Moro å få med Mali ut av og til også, og bare ha henne å tenke på:) Hihii, frøkna sjarmerer^^
Kristina: Tusen takk!:D Haha, ikke sant!

Ccrested

08.09.2013 kl.18:37

Spennende med kurs da! og flotte bilder! :D
Ccrested: Takk takk:D Jepp, veldig gøy!

Skriv en ny kommentar

hits