Første kurskveld på lydighetskurset

Første kurskveld er vel gjennomført; Mali begynner å skjønne at pølser er det aller, aller beste i verden, og jeg er veldig gira på å lære mer og gjøre hjemmeleksa. Det kan man vel trygt kalle en god start på høsten lydighetskurs.

Første kurskveld var det lagt opp til mye snakk og lite trening, så frøkna og jeg slo to fluer i en smekk og trente mye rotrening mens pratinga stod på. Godt voksne damer, fy flate de kan skravle! Utrolig hva de kan dra inn i og skape en diskusjon utav når de skal presentere seg. Jeg satte derfor i gang med å belønne Mali for å ligge/sitte rolig, søke kontakt med meg, og se på alt som skjedde rundt oss uten å lage en scene. Det ble litt lyd (for for Mali betyr en hund bare lek og moro), men mot slutten kunne hun ha korte godbitsøk midt oppi alle de gøye forstyrrelsene. Flinke jenta! 


Sjekk den superdigge godbitboksen vår, genialt med boks i sekken og jevnlig påfyll av lommer 

Det vi hovedsaklig fikk gjort på kurset var tannsjekk og marsj. Instruktøren og hjelpeinstruktøren tok tannsjekk som det vil bli gjort under bronsemerket, og det gikk sånn passe bra. Mali vika litt unna (absolutt ikke overraskende), så ved neste trening på dette skal vi ha ting på våre premisser. Bedre å ta det gradvis enn at Mali skal bli redd og ukomfortabel. 

Når det gjelder marsjen gikk det ikke bra. I følge hjelpeinstruktøren hadde jeg ikke kontakt med hunden min og jeg ga den ikke nok bånd. Det tar jeg med en klype salt. Med masse forstyrrelser inntil to meter unna, en veldig krevende setting, og en hund som ikke kan gå på plass fra før av, er det veldig begrensa hva man kan få til så jeg bare nikka og smilte før vi satte oss fint ned igjen.


Kila, instruktørens hund viser hvordan man kan lære utgangsstilling/på plass vha kassemetoden

Vi er vel syv hunder på konkurranselydighet-/appellmerkekurset og nivået på deltakerene er ganske høyt. Labradoodle, pincher, bearded collie og staffordshire bullterrier var blant rasene. Det er flere som har prøvd å tatt bronsemerket før og også noen som skal starte i klasse 2, så vi stiller med ganske blanke ark i forhold til resten av gjengen. Litt trening og et god innstilling, så tar vi dem snart igjen skal dere se. 


Vi trente selvkontroll under skravlinga

I hjemmelekse skal vi trene på å få en mer solid sitt og de som vil, kan trene på å lære hunden kassemetoden / utgangsstilling, så da er det bare å trene. I morgen blir vi nok "sjekka". Hohoo.

Og jeg vil ha treningsvest. Aah, jeg er helt grønn av misunnelse!!! Gappay!

Flere som har gått lydighetskurs før, eller tatt bronsemerket?

12 kommentarer

Lena

02.09.2013 kl.21:21

Så bra du har så med motivasjon! Hehe, kjenner igjen det med at godt voksne damer kan det å snakke. :)
Lena: Motivasjonen er på topp!:D Utrolig gøy å trene hund igjen!

Tyskerfrua

03.09.2013 kl.07:53

Så gøy det ser ut =) Jeg savner virkelig å gå på kurs *sukk*

Har gått en good del lydighetskurs igjennom årene, men begynner å bli alt for lenge siden sist :)

Kristina

03.09.2013 kl.08:21

Så gøy! :) Og ja, de tek nok att dei andre etter kvart som de får trent litt meir!

Marte og Sharko

03.09.2013 kl.13:17

Dere er kjempe flinke syntes jeg da :) Så nydelig hun er <3 Glad Sharko ikke er på det kurset, han tåler ikke staffer etter å ha blitt angrepet to ganger av samme rase :( Så tror ikke det hadde gått så bra!
Tyskerfrua: Var også supergøy! Har bare gått et halvt agilitykurs og valpekurs før, så det var veldig gøy og motiverende å gå kurs igjen:)
Så gøy!
Kristina: Jepp, haha vi får se på det:p
Marte og Sharko: Tusen takk:) Hyggelig å høre!
Uff så kjedelig at han har blitt angrepet... denne staffen var veldig snill, så kan være det hadde gått fint med nok avstand og god kommunikasjon mellom hundene:)

Marte og Sharko

04.09.2013 kl.08:39

Ja, jeg mener ikke at alle staffer er sånn, men siden Sharko har så dårlige opplevelser med de så går han bare hardt ut med en gang for å være på den sikre siden :)
Marte og Sharko: Skjønner, jeg mente egentlig bare at det kunne være et bra "motbevis" for Sharko:) At han står igjen med "uuuh, staffer er kule jo!" i stedet for at det ender dårlig:)

Marte og Sharko

04.09.2013 kl.10:43

Ja, det kan jo hende :)

Kristina

04.09.2013 kl.14:17

staffar er stort sett snille gryntegrisar! Helsing staffeeigar som på ingen måte er inhabil på å uttale seg om rasen! :D hehehe......

Skriv en ny kommentar

hits