Dag 8 - Hva fòrer du hunden din med

Dagens challenge: Hva fòrer du hunden din med. Ja, nå skal dere høre...

Hundene mine har vært prøvekaniner på det meste av hundefôr, der i blant Eukanuba, Hills, Royal Canin, matbutikkfôr, Brit og Vom & Hundemat. Pga Olivers fysiske problemer har jeg eksperimentert med det meste for å få opp vekta hans (som fremdeles er altfor lav), og nå skal vi prøve 100% V&H. Mali er jo matvrak og spiser gledelig alt hun kommer over.

Her om dagen spuiste Oliver over 700 gram (derav 650 gram V&H). Det vil jeg påstå er veldig bra, nesten for bra. Pleier som regel å spise mellom 400 og 500 gram per dag nå, så vi får vente og se om vekta kanskje kan stige litt. Håper virkelig at fullfôring kan være løsningen vi så sårt trenger! 

Og Mali, jo hun er bare storfornøyd med den nye maten. En fryser (og en sag) må inn på hybelen fra høsten av, uansett hva som må ofres!

Hva fôrer du med? 

16 kommentarer

Sheltielife

07.08.2013 kl.23:23

Er bra du har funnet noe han liker i alle fall! Tror de fleste hunder liker vom & hundemat :) Du kan jo kjøpe halvkilos- eller kilospakninger.. men det er nok mye dyrere enn å kjøpe hele blokker! Men du slipper kanskje en stor fryseboks og sag ;)

Eurasierdennis

07.08.2013 kl.23:34

Jaaaaaa til rått :DD 700g er VELDIG bra ! Spennende å se om det hjelper !

Kristina

08.08.2013 kl.09:56

Hei, havna tilfeldig innom bloggen din medan eg leita etter fleire hundebloggar å "snoke" i ;) Har sjølv ein finsk lapphund på 6 år og og ein Staffordshire bull terrier på berre 3 mnd :) Du har ein kjempefin blogg med flotte bilder og nydelege hundar! Ser du er frå Voss forresten, der gjekk eg på jordbruksskulen i si tid (gjekk ut for vel 9 år sidan), og har mykje slektningar derifrå :) Er sjølv frå Dale, så det er jo ikkje så langt unna :)

Og for å kommentere akkurat dette innlegget, så svergar eg også til V&H. Det er etter mi meining det beste fôret! Hundane elskar det, det er billeg, og det verkar som omtrent alt saman vert teke opp i kroppen - det er jo ikkje så frykteleg mykje som kjem utatt av hunden :) Og sjølv om eg går over til tørrfôr innimellom (foreks. når ein skal reise litt eller av andre praktiske grunnar) så endar eg alltid opp med å gå tilbake til V&H. Eg brukar å kjøpe 5kg-pølser. Kjøpte 20kg blokk eit par gongar, men det vart utruleg mykje styr med det, så eg fann ganske fort ut at eg ikkje orka å styre meir med det! Særleg når eg berre hadde èin hund å fôre den gongen! :) Anbefalar 5kg pølser, då treng du ikkje sag :) Eg halvtiner pølsene på benken nok til at det går an å skjære i dei, så deler eg dei i store porsjonar (ca. 2-3 dagar med mat) i brødposar, legg ein i kjøleskapet og resten i frysen. Lett som berre det! Og så er det berre å hugse å ta ut av frysen når ein byrjer å bli tom i kjøleskapet..

Å eta 700 gram V&H trur eg du skal rekne som VELDIG bra - det er mykje! :) Eg trur nok V&H er eit fôr med mykje energi i, eg har god erfaring med at hundar ofte legg på seg når dei går på dette fôret viss ikkje dei får nok mosjon, så har du tenkt å feite opp Oliver så kan eg ikkje tenke meg noko betre å bruke! :) lykke til!

Helsing Kristina & hundane
Sheltielife: Ja, utrolig glad for det:) Håper bare det varer!
Det er kilos pølser med V&H jeg har kjøpt før, men det koster vel nesten det dobbelte, og fattige studenter ha'kke råd til sånt i lengden. Dessuten er det litt tøft å faktisk sage opp hundematen, for hva gjør man vel ikke for dogsa!?:p
Eurasierdennis: Ikke sant!:D Ja, ble helt satt ut jeg, flinke gutten!! Ja, vi får håpe det...
Kristina: Tusen takk for en lang, hyggelig kommentar:) Så gøy at du er fra nærheten av Voss! Var en tur innom bloggen din også nå, for noen flotte hunder du har!

Fem kg pølser er jo en mulighet, men fremdeles ikke like billig som disse svære blokkene. Ga hundene V&H her tidligere i vår og da gikk det i kilos-pølser, så har vært borti skjæring på kjøkkenbenken også. Ganske mye enklere:p hehe. Vi får se hvor lenge vi gidder!

Ja, 700 gram var helt sykt bra! Oliver er dessverre ikke helt frisk og har noen problemer som ingen veterinærer finner ut av (har hatt nyreproblemer og vi har tatt all slags prøver), så det er mer som må gjøres enn å bare feite han opp dessverre. Ellers hadde det være piece of cake. Vi skal til spesialist, og håper vi kommer til bunns i mysteriet snart nå! Lei av at gutten ikke blir frisk igjen<3 Tusen takk!

enitram90

09.08.2013 kl.17:45

Så flott han spiser, krysser fingrene for at det hjelper og han går opp :) Skulle med glede gitt Oliver litt av vekta til Waldemar (han må slankes) :P

Fôrer selv kun på vom :)

Linn - Hund, foto og hverdag

10.08.2013 kl.22:06

Hundene her går på BARF, og er veldig fornøyd med det! Syntes det er veldig deilig og betryggende å kunne lage et kosthold som passer til frøken toteia sin helse!

Hund og friluft

11.08.2013 kl.03:07

Forer med en god blanding: Vom og hundemat nr 25( den med laks), appetitt extrem, kajsa reint fett og selolje oppi. Denne blandinga er pga høyt aktivitetsnivå, ellers er Nr 25 et fullverdig og meget godt for, men skal hunden opp i vekt anbefaler jeg at den får noe annet i tillegg ;)

Ingeborg

11.08.2013 kl.22:05

Jeg har og foret med ganske mye forskjellig, prøvd ut litt av hvert :) når jeg overtok Molly foret jeg henne med Purina (som jeg fikk fra oppdretter) men jeg har testet ut orijen, vom og hundemat og royal canin. Hun spiser for tiden royal canin men jeg var veldig fornøyd med vom og hundemat så etterhvert blir det nok fullforing på det:))

bruksschafer

15.08.2013 kl.13:37

Får håpe du slupper noe mer "tull" fremover! Bruker Orijen vi :)
enitram90: Takk:) Ja, håper virkelig det! Hehe, tar gjerne litt vi altså!
Bra:D
Linn: :D:D
Hund og friluft: Høres bra ut!:D Prøvde den med laks, men kylling (tror vi bruker den nr 33) går lettere ned hos begge;) hva ville du gitt i tillegg for å få opp vekta? Desperate nok til å prøve alt av tips og råd nå.
Ingeborg: :D
bruksschafer: <3 Hørt mye bra om Orijen!

Skriv en ny kommentar

hits