Inspirert og gira på å trene igjen

Påfyll av en god dose motivasjon og masse treningsglede - endelig! I det siste har jeg vært veldig daff og lite gira på å trene atferd med hundene mine, rett og slett fordi vi er hjemme på sommerferie nå og det er altfor mye å ta tak i her. Vi vasser rundt med problemer opp til knærne og prøver bare å komme oss greit gjennom hverdagen.

Oliver er mildt sagt slitsom her, og det er ikke hans feil (viktig poeng!). Vi har fire katter og en kanin, det er sauer og "bondeland" like utenfor døra, både store og små fugler letter plutselig fra trær, flere hunder/hannhunder som går turer forbi postkassa vår og to andre hunder som raskt klarer å gire hverandre opp. Alt dette stresser Oliver og han lander knapt mellom slagene, noe som resulterer i at han er superstressa hele tida. Masse stressobjekter overalt. Slitsomt for oss begge.I dag møtte Mali, Oliver og jeg en venninne og henne to hunder (en Shih tzu og en Toller), samt en BC-blanding som hun passa. Vi skulle egentlig bare prøve å ha BC-en - Sheela - og Oliver sammen, men det ble to timer med mye hundesnakk og trening. Parallellgåing og løse hunder på en gammel flystripe, bedre enn det blir det ikke. Oliver var bare ute med BC-en (da var de tre andre jentene våre i bilene), og gikk parallelt et godt stykke. Han prøvde å komme bort til Sheela et par ganger, men ga seg raskt. Han gikk overraskende fint også; ikke noe ekstrem trekking og ikke noe lyd!

Mot slutten satte jeg meg rett ned på bakken, ca to-tre meter fra Sheela og eieren. Det gikk ikke lange stunda før Oliver lå på bakken. Oliver LÅ!! Jeg belønte han med skinke med jevne mellomrom og han ble liggende ganske lenge. Før det ble for mye for han, avslutta jeg med et lite godbitsøk og vi dro hjem. JEG ER SÅ IMPONERT! Etter vi kom hjem på ferie har ting bare gått tilbake og han har ikke klart å roe seg ute på tur alene et sekund en gang. Nå lå han, med en fremmed hund tilstede og tre bjeffende hunder i bil like ved. Makan til gutt! Jeg er så stolt over han!!!Det var det lille pushet jeg trengte for å virkelig bli gira igjen og nå er jeg så klar for å jobbe med atferd igjen at halvparten hadde vært rikelig. Jeg skal observere, analysere, lage treningsplan og virkelig ta av. Vi skal gradvis ta for oss problem etter problem, ordentlig og på riktig måte. Jeg gleder meg veldig!

Flere som trener "problematferd" for tida? 

9 kommentarer

Ccrested

30.07.2013 kl.23:34

Så artig med sånn motivasjon, jeg føler den mangler litt nå som jeg har fri. Nå tar vi avkobling i stedet ;))

Marte og Sharko

31.07.2013 kl.09:49

åh! Så gøy!!! :)

Har et par ting vi skulle trent på, men har ikke helt motivasjon om dagen. Vi burde trent på å ikke bli helt gal når det ringer på. Vi startet med å få folk til å ringe oss isteden for å ringe på, så nå blir han gal hver gang telefonen ringer også :P Får starte på det etter ferien.

Marie, Ylva og Frigg

31.07.2013 kl.10:21

Bra du er motivert, for det er ikke jeg... Ylva sin utagering har blitt mye verre og jeg har omtrent gidd opp hele greia:p Ellers er alt VELDIG bra og jeg stoooorkoser meg med begge to :)

Eurasiermusher

31.07.2013 kl.11:23

Åå så bra du har fått motivasjon igjen!! Men vasser , mener du med bare Oliver eller Mali også? :O Blir spennende å se framgangen deres :))

Dennis har blitt en veeldig alright hund og problemene mtp stress og utagering er så godt som borte!! Hvis det skjer, er jeg mye mer selvsikker i å ta kontroll over situasjonen, så jeg slapper også mer av i de situasjonene som bø på problemer før, det har mye å si også!

Tester oss selv med jevne mellomrom og det har gått kjempefint , igår gikk en hund forbi og han satt der med slakt bånd og bare så på(vi kan også sitte i parker uten at det blir aggresjon/frustrasjonsbjeffing), passering av andre hunder går 98% uten å måtte slite for å holde han igjen(noen hunder er mer spennende enn andre hoho), og han er MYE mer responsiv når jeg sier han skal gå forbi eller bli sittende. Alder har også spilt en STOR rolle her, så alt i alt; jeg er veldig fornøyd :))

LYKKE til og vi følger selvfølgelig med på sidelinja!!;D
Ccrested: Motivasjonen vår har vært helt borte altfor lenge nå, så helt herlig at den er tilbake nå!! Dere får nyte avkoblingen og lade opp til høsten:D
Marte og Sharko: Mhm, utrolig gøy!!
Det er jo heldigvis greie problemer å jobbe med da, så "heldige" der:) Vi har mye verre ting å jobbe med.. og utrolig mange flere!!
Marie, Ylva og Frigg: Hehe, den kommer nok tilbake den motivasjonen du mangler:D Var en periode hvor alt gikk skeis med mine to også og alt var veldig tøft,men så kommer det er lite øyeblikk hvor man får et skikkelig rush - som nå! Utrolig gøy å høre at du storkoser deg ellers, knallsøte sammen de to jentene dine da:D

Marte og Sharko

01.08.2013 kl.08:17

Ja, det er sant! Det er egentlig ikke et problem bare en uvane :)
Eurasiermusher: Jaa, utrolig digg at motivasjonen endelig er tilbake! Jeg mener hovedsaklig at jeg vasser i problemer med Oliver, mens med Mali er det bare et par uvaner og atferder som er på ville veier. Hun er også såpass enkel å omforme og få kontakt med, så det blir ikke så vanskelig å endre når vi snart går inn for det:)

Ja dere altså, råe!! Virkelig motiverende å se hvor langt dere har kommet og se at all den harde jobbinga etterhvert vises så godt:) Dennis virker som en kjempeherlig gutt, du har vært så flink! Må nok ta tida til hjelp her også, og om 1,5 år håper jeg ting har falt ganske bra på plass:)

Tusen takk!!:D

Skriv en ny kommentar

hits