Seriøs redigering - Lukas og Nikita

Fotokunnskapene mine er langt i fra på topp og redigering er også noe som har et stort forbedringspotensiale. Jeg har tatt saken i egne hender nå, og håper på en god utvikling fremover. 

Jeg tar litt for lett på kamerainnstillinger og har veldig lett for å svitche over på sportfunksjonen, men i det siste har jeg brukt mer manuelle innstillinger. Og det synes! Helt klart. Likevel vil jeg si at mye av fotograferinga mi består av flinke hunder og en dose flaks. Det samme gjelder egentlig redigering, jeg har fått en vane over hvordan jeg redigerer og går skjelden utenfor komfortsona. Men nå, nå skal dette endres på! Kvalitet over kvantitet, right?Over er et eksempel på hvordan jeg redigerer. Et ganske dårlig bilde som utgangspunkt (dogg på linsa), men forskjellene er i alle fall synlige. Jeg bruker et gratis redigeringsprogram med navn Photoscape, så er ikke all verden man kan få til der, men det funker helt greit enda. Selvfølgelig står Photoshop og ny speilrefleks høyt på ønskelista, men det blir en god stund til jeg har over 10.000 å bruke på det...

Et annet eksempel under:Fortsatt en del finpuss som må til, men sånn ca fornøyd

Denne nye typer redigering tar helt klart lenger tid, men sett fra mitt ståsted er det verdt det. Det tar nok litt tid før jeg får dreisen på det, så dere er herved advart mot varierte resultater og kvalitet på bilderedigering fremover. Litt flere bilder av de flotte dogsa til Elise:
Før og etter

Hvilket redigeringsprogram bruker du?

16 kommentarer

Ccrested

13.05.2013 kl.14:25

Jeg bruker photofiltre og er veldig fornøyd med det :)

Susanne Håheim

13.05.2013 kl.14:35

Redigering av bilder gjer virkelig bilda meir levande! :-) Eg bruker PhotoScape og Picasa3. Enkelt og greit synest eg :-)

Eva-Lena N. Buhaug

13.05.2013 kl.16:56

Jeg bruker Photoshop Elements 10 :-)

The life of Buddy

13.05.2013 kl.20:37

Så fint det ble med litt redigering :-)
Ccrested: Så bra du har funnet noe du liker:) Ikke noen erfaring med det selv..
Susanne Håheim: Ikke sant:D Ah okei, enig der; enkelt og greit:)
Eva: Heldiggris:p
The life of Buddy: Takker:D

Anne Siri

14.05.2013 kl.11:17

Så kjekt å sjå litt korleis du redigerer. Du er flink!! :D

Eg bruker Adobe Photoshop CS5.1 Extended, men som du veit har eg berre eit år igjen :/

Går absolutt an å redigere fine bilder med andre program også, og så har det jo mykje å seie kven som er bak kamera også :)

vossafreaks

14.05.2013 kl.11:38

Kjempe fine bilder! elsker hundene dine de er kjempe søte :D bruker et gratis program som heter pixlr :) det funker bra det ;)
Anne Siri: Takk takk, det kjem ser no;) men er framleis langt igjen til eg kan gå "pro":p haha. Ja, du altså... misunnelig!

Så sant, så sant:) Din flinkis:p
vossafreaks: Tusen takk:)

Ingvild

18.05.2013 kl.11:40

Jeg bruker også photoshop elements. Det koster rundt 1000kr, så det er ikke så ille. Man trenger ikke vanlig photoshop til hobbyredigering av bilder, med mindre man skal begynne med manipulasjon av bildene.

Fotosusanne

18.05.2013 kl.12:10

syns helt klart at måten du redigerer på nå er mye bedre! :) Jeg bruker Lightroom4 .

veldig flotte bilder! :)
Ingvild: Gøy! Ja skjønner, er Elements jeg vil ha;) men blir ikke prioritert med det første...
Fotosusanne: Tusen takk, hyggelig å høre:D Ah okei:)

Skriv en ny kommentar

hits