Veterinærbesøk: Gode nyheter for oss

Det skule vise seg at veterinærbesøket absolutt ikke ble så ille som jeg hadde sett for meg, snarere tvert i mot. Vi gikk derfra med ganske gode nyheter.

Etter skolen var det rett hjem, lufte Mali raskt, hive en sekk på ryggen og legge avgårde med Oliver. En busstur, en kort gåtur til taxisentralen og en taxitur senere var vi fremme på dyreklinikken. Fem minutter for sene, men det gjorde heldigvis ikke noenting. 

På dyreklinikken gikk de to veterinærene gjennom journalen til Oliver (ny veterinær i dag), mens jeg gjorde mitt beste for å følge med. Med så mange medisinske ord og avansert språk, falt jeg fort av og fikk bare med meg småord som nyreverdier og røntgen. De gikk gjennom resultatene på blodprøvene sammen og nevnte alle de latinske navna for hva de hadde målt, så det skulle litt til å henge med i svingene der ja. Jeg klarte ikke huske et eneste ett i mer enn to sekunder.

Inne på undersøkelsesrommet løfta vi Oliver opp på bordet, veterinæren lytta på han og så tok han nye blodprøver. Vi kommer ikke til å dra tilbake til denne veterinæren, pga måten han behandla Oliver på. Når noen tar hunden min, holder den fast, har en "JEG er sjefen her"-holdning og tvinger til flere sekunders øyekontakt mens han sier "Ro deg ned nå! Se på meg, ha fokus, jeg er HER", da har man for min del gått langt over grensa for respekt fra hundeeierens side (og ikke MINST fra Olivers). Han mente det nok godt, men det ble absolutt ikke oppfattet sånn fra vår side. Så jakta på ny veterinær er herved i gang. Når han lytta på Oliver, tok han også hånda rundt snuten til Oliver og klemte så hardt at Oliver peip av ubehag/smerte. Sånt gjør man ikke! Og hvis dere tenker hvorfor jeg ikke gjorde noe, så tok jeg Oliver til meg og ga veterinæren et mindre fint blikk (som han dessverre ikke så). Jeg er dessverre ikke typen som kjefter på folk jeg ikke kjenner, og blir ofte så satt ut - dette kom helt ut av det blå - at innen jeg får samla tankene og skal til å åpne kjeften, er det over. Men jeg bør likevel kjefte, ja, jeg vet (driver å jobber med saken). Men tilbake til veterinærbesøket:

Oliver har hatt en bra utvikling de to siste ukene; god matlyst, spiser ca 400-500 gram tørrfôr per dag (det er visst mye for en hund på 20 kg?) og veide nå 20,7kg. Han har gått fra 22 kg og nedover (21,4kg, 20,9kg, 20,0kg og 19,9kg), så fra sist veterinærbesøk er utviklinga negativ, men sett i sammenheng fra hvor lite han har veid, har han nå gått opp litt igjen. At han spiser bra og at vekta han økt litt, er absolutt gode tegn. Veterinæren sa til og med at vi kan være så heldige at det bare er forbigående!!! (uten at jeg helt skjønner hvordan det er mulig med forbigående nyresvikt?). Da jeg spurte om hvor lenge han har igjen å leve, fikk jeg også et positivt svar (selv om det var lite konkret). På grunn av utviklinga (og om det fortsetter positivt), kan Oliver bli opp i mot normalt gammel. MEN jeg burde ikke ha det som utgangspunkt, jeg burde heller se på den som en positiv overraskelse hvis det skjer. Nå er jeg litt i lykkerus her, men når jeg har landa skal jeg prøve å se på det som nettopp det, en potensiell positiv overraskelse.

Kort oppsummert: det er kanskje ikke så ille likevel! Utviklinga har vært bra og gutten KAN bli bortimot frisk igjen (men dårlige nyrer han han selvfølgelig enda, der kan man ikke gjøre noe med. Så 95% frisk, tror jeg høres realistisk ut). HURRA!

Vi feira med langtur, bare Oliver og jeg. Innlegg kommer!

15 kommentarer

Elise og Lykke Liten

08.03.2013 kl.21:45

Så godt å lese at han er på bedringens vei!

Skjønner deg godt at du ikke liker dyrlegen! Har opplevd det samme men det er hos en vi bare må til når vi skal gjennomlyseøynene øynene. Han gjorde også det samme med min Lykke å klemte til over snuten. Ble så sint at jeg begynte å gråte når jeg gikk ut der i fra. Men er sånn som deg rekker ikke å si noe og tenker vell mere på det enn å få det ut.

God bedring og vi krysser fingrene med dere! :)

Ccrested

08.03.2013 kl.22:26

Så godt å høre at det gikk så bra!

Uff da! Jeg hadde jammenmeg sakt fra jeg ja. Det er sjelden jeg sier ifra men når det kommer til hunden min da er jeg ganske streng på hvordan de behandler henne altså og sier ifra likevel! Jeg har jo en ganske myk rase, så feil behandling kan ødelegge mye for f.eks utstilling (på bordet) osv. Så det er fryktelig irriterende med slike veterinærer :(

Inger Lise

09.03.2013 kl.11:45

Hei! Fant bloggen din ved en tilfeldighet og må bare si at du har to utrolig skjønne hunder! Og du tar veldig bra bilder :)

Og så godt å høre at det var gode nyheter om Oliver!

Men utrolig kjipt at veterinæren behandla han sånn :( skulle jo tro at de som jobber med dyr hver dag var litt flinkere enn det du forteller.. Og jeg hadde nok heller ikke klart å si ifra, men hadde blitt ganske sinna. Du har ikke lyst til å si hvilken dyreklinikk det var? :) sånn at vi vet hvor vi ikke skal gå..

Lena

09.03.2013 kl.14:02

Veldig pen blogg du har laget! Må bare si at jeg liker den godt altså!! Jeg har ikke blogg så tenkte jeg skulle dele en bra konk med deg i stedet. Det er sånn at du kan vinne et gavekort på fem tusen kr! Bli med du også da!! :D Kanskje du har hell og vinner?!

TeamTonje

10.03.2013 kl.09:39

Så braaaaaa!! :-D Legg inn klage på dyrlegen da? I brevs form tl klinikken eller noe?
Elise og Lykke Liten: Ja, det er kjempebra:)
Ja, huff, noen dyrleger burde tenke litt mer hva de faktisk gjør. En ting er hvis de holder snuten bort for å kunne komme til et sted, men man holder ikke så hunden piper av smerte. Syns han tråkka godt over streken for hva som er akseptabelt her. Neste gang sier jeg i fra uten å nøle, det her skal aldri skje igjen (uansett veterinær)!

Tusen takk:D
Ccrested: Ja, utrolig godt å få en sånn nyhet:)
Så bra du hadde sagt i fra. Jeg er dessverre altfor dårlig på det til folk som er "høyere oppe" enn meg selv (som f.eks. veterinærer, som bør - og i mine øyner SKAL - vite bedre). Om noen utsetter hundene mine for smerte/ubehag/ødeleggende ting sier jeg mer enn gjerne i fra, men har litt vanskeligere for å gjøre det mot professjonelle menn på 40 år (f.eks.).
Inger Lise: Tusen takk for det:) Ja, knallnyheter for oss.
Ja, direkte dårlig! Du burde absolutt ikke være sånn. Innvendig sinne og et stygt blikk var det jeg fikk til der og da, men om det skjer igjen, skal jeg jammen meg si i fra tydelig. Nei, jeg ønsker ikke å gå ut med hvilken dyreklinikk (eller rettere sagt veterinær) det var. Vet det er mange som er fornøyde der.
TeamTonje: Jaaaa:D
Tja, jeg føler på en måte det er nok å si i fra om det, siden jeg faktisk ikke gjorde noe stort der og da... men får se. Vi må i kontakt med dem igjen for å få resultatene på de siste prøvene, så kan evt nevne det da, se hvilken reaksjon/respons jeg får.

Sheltielife

10.03.2013 kl.21:44

Så gode nyheter Beate! Dette er jo supert! :) Jeg kjente at jeg ble skikkelig glad når jeg leste dette! Har ventet på å få internett siden du skrev her at dere skulle til vett'n! ahhh.. nå ble jeg sykt glad! :D

Er utrolig trasig at veterinæren behandler hundene slikt! Det synes jeg ikke noe om. Er glad jeg ikke har opplevd dette selv. Vet ikke helt hva jeg hadde gjort om jeg hadde stått i dine sko.. Jeg tror det er lettere å si at man ville sakt ifra nå, en hva det er når du faktisk står der! :p Men huff.. slik er ikke lov! Det er dårlig av veterinæren, og jeg forstår godt at du ønsker å bytte. Men du kan jo eventuelt si at du ikke vil ha han som veterinær neste gang når du ringer? Om det er flere der da :p

Synne

10.03.2013 kl.21:51

Åååh så bra :D Jippi !!
Sheltielife: Ja, kjempeflotte nyheter:D men jeg tror likevel vi ikke skal juble for høyt, det kan fremdeles gå feil vei... Så hyggelig at du ble glad, det er koselig å høre^^
Ja, jeg vet. Kjempedårlig. Det er to veterinærer der tror jeg, men er ikke ekstremt fornøyd med han andre heller (han er helt grei, men egentlig spesialisert på store dyr), og i tillegg er det et styr å komme seg dit, så tror vi bytter uansett. Har litt blanda følelser, så vi ser om vi finner noen bedre:)
Synne: Jaa:D

Marte og Sharko

11.03.2013 kl.13:29

Må ha oversett dette innlegget! :/

Så utrolig bra med gode nyheter :D Jeg skjønner deg veldig godt i forhold til hvordan du reagerte (eller ikke reagerte) hos dyrlegen! Jeg er akkurat slik selv. Blir så satt ut også klarer jeg ikke å samle tenkene og ordene før det hele er over.
Marte og Sharko: Ja, kjempedeilige nyheter:D Ja, huff, det er fort gjort.. men nå er jeg på en måte "forberedt" på at det kan skje, så neste gang kommer jeg til å kommentere det og få Oliver ut av situasjonen før jeg rekker å tenke en gang;)

Skriv en ny kommentar

hits