En hel dag på tog med hundene

Etter 11 timers reise - ni timer tog og to timer venting - ligger hundene helt utslått og vi er i grunnen ganske klare for å hoppe til køys og få oss en god natts søvn.

Oliver har i dag tatt både tog og buss for første gang - noe som gikk over all forventning. Han fant roen utrolig raskt og godtok innen få minutter at han skulle ligge og bli liggende, til tross for vandrende folk og løpende barn. Først lå han i setet og delvis på fanget, men det ble varmt for han, så han inntok gledelig gulvet. Og der lå han, fornøyd, stille og litt nysgjerrig.

Plutselig hører vi en katt mjaue. Det gikk et halvt sekund og så var Oliver i hundre. Katten ble bært i bur gjennom vogna vi satt i, men da de hadde pasert oss, gikk det ikke lange stunden før gutten slappa av igjen. En superkoselig konduktør satte seg ned og snakka med Oliver like etterpå, og nevnte at han hadde fullstendig forståelse for at Oliver sa i fra når "lunchen" ble vifta med rett foran nesa hans. Hehe. Det var forresten generelt mye trafikk gjennom vogna, og vi møtte også på to hunder på toget (en Samojedtispe på 13 år faktisk, utrolig mye mindre enn Oliver), men hundene mine takla det supert.

Oliver var rett og slett RÅ i dag! Etter fem timer på tog, måtte vi vente to timer i Drammen før avgang til Kristiansand. Og på tog nummer to, la Oliver seg ned med en eneste gang. Makan til flink gutt jeg har! Fire timer til med togkjøring, og han presterte nesten i å sove skikkelig. Litt piping når han skjønte vi skulle ut og måtte stå i kø, men ellers tipptopp. Ut i fra hvordan han var i dag, skulle man virkelig ikke tro at han var generelt veldig stressa og ødelagt. Han oppførte seg så og si eksemplarisk!


Og Mali, hun storkosa seg på fanget til folk, nøt oppmerksomheten, spiste en del av en frossen kotelett og sov mye. Hun er digg å ha med på tog hun. Fineste jenta!Da vi kom til Kristiansand, gjenstod en busstur og et stykke til fots. Hundene slukte kveldsmaten og har inntatt soveplassene. Trøtte og slitne trenger vi å lade batteria til en ny dag.

Har du tatt tog med hunden før?
Hvordan takler han det?

 

16 kommentarer

Eline Berget

19.02.2013 kl.23:49

vellykket tur med andre ord ! flinke og nydelige hunder du har altså :)

Carro's lille værden...

20.02.2013 kl.09:07

For noen vakre hunder...

Lo litt når jeg leste det med "luchen - katten"...

Nei, har ikke reist på tog med min hund før - går ikke tåg her jeg bor!

Ccrested

20.02.2013 kl.09:22

Godt med så behagelig tur da, dette er jo masse fremgang! Nei har kun prøvd buss fordi Kira er småbilsyk på buss så har vi ikke tatt tog. Men bil er ikke noe problem... pussig :P

Marte og Sharko

20.02.2013 kl.09:36

Så utrolig bra! Kjempe flinke!

Har aldri hatt med Sharko på tog, men skal trene på det :)

Synne

20.02.2013 kl.10:17

Nei så flott ! Hvordan går det med vekta til Oliver nå ??

Vi har aldri tatt tog men skal snart ta buss med Nero tror eg. Så det blir spennende !

Flinke hundene :)

Elise,Nikita & Lukas

20.02.2013 kl.15:01

Så utrolig flinke de er :) utrolig overrasket over at oliver var så rolig og grei da :) helt fantastisk :)
Eline Berget: Absolutt vellykket ja:D Takk takk!
Caroline's dyreværden: Tusen takk:) Hehe, ja han konduktøren var kjempegrei og morsom:) Piffa opp stemningen litt i vogna og smila smitta raskt til folka bak og foran.
Ccrested: Ja, det gikk virkelig over all forventning! Jeg var forberedt på ekstrem piping og rastløshet, helt til han var så utmatta at han ikke orka mer, men det gikk jo supert:)
Jeg vil tro tog er bedre enn buss med tanke på reisesyke. Oliver var heller ikke like rolig på buss som tog.
Marte og Sharko: Ja, de overraska stort, spesielt Oliver:D Tren i vei, med Mali starta jeg når hun var valp med en togtur på 7 minutter, før vi venta en time og tok toget tilbake. Det gikk kjempebra, og hun har alltid vært helt herlig å ha med på tog. Hun legger seg ned og sover eller ligger å ser ut vinduet - eksemplarisk. Men hun vil ikke gå inn og ut av toget selv da, så der bærer jeg henne.
Til å være Olivers første togtur noen gang (og så så lang da) er jeg rett og slett mektig imponert over oppførselen hans:D

Marte og Sharko

21.02.2013 kl.12:52

Det er utrolig bra :)

Skulle øve Sharko som valp vi også, men så ble det en del andre ting som ble øvd på så det ble ikke prioritert, men det er aldri for sent da!
Synne: Ja, virkelig knallflott:D Så stolt over måten deres å håndtere det på.
Tja, vekta er ikke bra... men det er fremdeles to uker til sjekk så mye kan skje:) Vi holder håpet oppe!
Elise,Nikita & Lukas: Jaa, virkelig:D Han var sykt flink!
Marte og Sharko: Det er aldri for sent nei, det er utrolig greit med alt om hund egentlig:) og man får (og bør) virkelig ikke gjort alt i valpetiden heller:)

Marte og Sharko

22.02.2013 kl.08:09

Var faktisk på en liten togtur i går! Og det gikk kjempe bra :D
Marte og Sharko: Ja, jeg så det:D Kjempeflott at det gikk så bra!

Skriv en ny kommentar

hits