Meldt oss på oppstartkurs for redningshunder

Mali er en tøffing, rett og slett! Og enda tøffere skal hun bli, vi har nemlig meldt oss på oppstartkurs for redningshunder. Det kommer til å bli rått!

Jeg har alltid synes redningshunder er dritkult, og når Elise tipsa om oppstartskurs nå i vår, må vi jo bare hive oss på. Det er enda litt usikkert akkurat når det blir, men vi er påmeldt og gleder oss veldig til oppstart. Rundering og søk etter mennesker er jo en vesentlig del av treninga, og så glade som vi allerede er blitt i rundering kommer dette til å bli kjempebra. 

Jeg har snakka litt med "the man in charge" og han ga oss flere treningstips fremover, som vil gjøre utdanninga enda lettere. Apporten, løsbitt og bringkobbelmelding er ting vi kan trene på for å gjøre veien enklere, og ellers så er det generell lydighet, en god belønning, spor og feltsøk ting vi gjerne må begynne å trene på.

Generell lydighet er vi godt i gang med (ligger nå også i hardtrening for bronsemerket) og jeg føler vi har et veldig bra treningsforhold sammen. Mali er virkelig en drøm å trene med, så oppmerksom, flink og fokusert. Det eneste vi mangler nå er en enda bedre belønningsleke enn den vi har (den vi har elsker Mali, men den vi skal kjøpe kommer hun til å elske enda mer og som kun er for sånn trening).Gleder meg sykt til å komme i gang, for real! Etter bronsemerket nå skal vi også begynne å trene på ting som apport, løsbitt og spor. Dette blir så bra. Gleeedings!

Noen som har trent sånn type trening, eller har lyst å utdanne hunden til redningshund? 

12 kommentarer

Ccrested

12.02.2013 kl.18:46

Å så spennende, tenker mer Terapihundtrening med tanke på Kira jeg faktisk. Har vurdert det :))
Ccrested: Ja, blir kjempegøy!:D Ah okei, stilig da!

Synne

12.02.2013 kl.20:20

Spennende !! Lykke til :)

Ho blir nok knall flink ;)

Victoria Jensen

12.02.2013 kl.20:28

Så spennende. Blir sikkert helt supert! :-D
Synne: Tusen takk:D Satser på at hun blir en tøff og flink redningshund tilslutt:)
Victoria Jensen: Ja, det tror virkelig jeg også:D

Eline Berget

12.02.2013 kl.22:00

spennende ! dette gleder jeg meg til å høre mer om fremover :D
Eline Berget: Ja, veldig spennende:D Så bra:)

Marte og Sharko

13.02.2013 kl.10:09

Så utrolig gøy :D Vi trener litt rundering innimellom og Sharko elsker det!

Barfi

13.02.2013 kl.12:24

ouuh!
Marte og Sharko: Mali er også en stoor fan av rundering, etter bare en liten smakebit:D Her nede er det dessverre ikke noe tilbud om sånn trening, så jeg håper å trene med NRH kan bli bra:)
Barfi: :D

Skriv en ny kommentar

hits