Veterinærbesøk: Alvorlig diagnose på Oliver - han kommer ikke til å bli gammel

Nå har jeg fått grått litt fra meg, holdt masse rundt godgutten min og er noenlunde klar til å fortelle dere om diagnosen veterinæren ga Oliver i dag. Vi har fått konstatert at Oliver har dårlige og svake nyrer:

Oliver kan få nyresvikt, har en alvorlig diagnose og kommer ikke til å bli så gammel som han ellers kunne blitt!!! En verre diagnose kunne vi neppe fått:(

For to uker siden tok jeg Oliver med til veterinæren av bekymring, siden han er gått enda mer ned i vekt og er alvorlig tynn. Da jeg fikk han veide han 22 kg, for to uker siden 21,4 og i går bare 20,9 kg. Det høres kanskje ikke mye ut, men han er så EKSTREMT tynn at man ikke kjenner noe fett på han noen steder, og er nesten ekkel å klappe (selv gjennom den tykke pelsen). Ellers virker han bare frisk og rask, har masse energi, avføringa er fin og han kaster ikke opp. Hos veterinæren for to uker siden, tok vi en generell helsesjekk, blodprøver, urinprøve og en prøve til som jeg ikke husker hva heter. Fant ingenting feil, men vi venta spent på blodprøvene og da resultatet kom om høye nyreverdier (både urea og kreatinin), ble vi anbefalt å ta behandlingen videre. 


Vel hjemme fra veterinærbesøk, helt utslått

I dag var vi til ny time; ultralyd og for å gå gjennom blodprøveresultatene. Oliver stressa veldig og måtte dopes. Veterinæren sjekka blant annet nyrene i ultralyden, og fant heldigvis ingen nyrecyster (altså har ikke Oliver arva nyreproblemene). Han så ikke noe spesielt mistenkelig i ultralyden. Jeg kan ikke så veldig mye om dette selv, men veterinæren slo fast at nyrene hans er forholdsvis små og ganske svake, og nyreverdiene var som sagt høye. Dette kan absolutt resultere i nyresvikt. Oliver kommer ikke til å bli så gammel som han ellers kunne blitt og hvordan livet hans blir videre er vanskelig å si enda. Hva som er årsaken til nyreproblemene blir bare spekulasjoner, det kan være alt i fra gift (f.eks. rottegift) til en tidligere infeksjon.

Før jeg nesten fikk det med meg hadde jeg visst svart ja til oppvåkningsmiddel også, så gutten har fått i seg mye kjemikaler i dag. Da vi kom hjem løfta jeg han opp i sofaen og der sovna han, sittende. Etter en stund prøvde han å komme seg ned på gulvet og kom ganske nøyaktig så langt før han sovna igjen:Man kan heller ikke gjøre så mye med dette, bortsett fra å gi spesialfôr. Jeg har kjøpt inn både våtfôr og tørrfôr fra Hills (heter K/D og er et spesielt nyrefôr for hunder, med lite proteiner. Er et dyrt fôr som koster 700-800 kr for 12 kg og en måned med våtfôr koster rundt 2000). Det som er med lavproteinfôr er at det ikke smaker godt og en hund som Oliver (med ikke god matlyst), kan raskt finne ut å ikke spise det. Han kan heller ikke få mye annen mat og kun moderate mengder leverpostei og godbiter. Så nå krysser vi alt av fingrer. Å gi noe annet enn spesialtilpasset nyrefôr, vil gjøre nyrene enda dårligere.
Vårt nye knalldyre hundefôr; 24 kr per boks (som fullfôr to bokser daglig til Oliver, og som fullfôr i en mnd; rundt 2000 kr) og 12 kgs sekk med tørrfôr i bakgrunnen... Vi kommer til å blande disse, i håp om å fremme matlysten og rett og slett fordi vi ikke har råd til 2000 kr for mat i mnd (våtfôret skal smake bedre, men koster også tre ganger så mye)
Det ser også veldig dårlig ut for hundekjøringa vår akkurat nå. Proteiner er kroppens byggesteiner og Oliver må spise LAVproteinfôr. Trenger vel ikke si mer, regner med at dere kobla det... Om en måned skal vi på ny sjekk, ta ny urinprøve og nye blodprøver. Håper virkelig utviklinga går den riktige veien fremover nå!

Utrolig trist diagnose å få for oss!
MEN vi har fremdels håp! 

30 kommentarer

Eline Berget

06.02.2013 kl.19:01

utrolig trist nyhet .. håper du får ha godgutten din i mange år fremover og at det blir bedre .. :)

Ccrested

06.02.2013 kl.19:08

Så utrolig trist, får håpe dette fungerer nå at gutten får leve et langt godt liv! God bedring, tenker på dere <3

Synne

06.02.2013 kl.19:43

Neeeei !!! Så grusomt trist :( Går det ikkje ann å få satt inn nye nyrer eller noe `?? Ingen ting dere kan gjøre ?

Tiba

06.02.2013 kl.21:31

Nå ble jeg trist.. Vet hvordan du har det (hunden vår fikk epilepsi :'( ) håper dere får mange fine år fremover! Håper det blir bedre! <3

enitram90

06.02.2013 kl.22:24

Nei, noe så grusomt, jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si, hva jeg kan si, det er ingen ord som kan glede etter en sånn nyhet. Jeg vil bare gi dere en stor varm klem, og ønsker dere alt det beste.

Skal krysse mine fingre og håper dere vil få mange gode år sammen, selv om det ikke vil bli like mange som man helst skulle ønske! God bedring til god gutten, jeg tenker på dere og vil sende dere alle mine varmeste tanker og lykke til<3
Eline Berget: Jaa, sååå trist:( Det håper virkelig vi også!<3
Ccrested: Tusen takk<3 Det håper virkelig vi også, han mååå leve lenge<3
Synne: Jaa, jeg vet:( Helt forferdelig:( Jeg aner ikke, men fant dette på nettet da: "Nyretransplantasjon har vært gjort på hund, men fungerer dårlig hvis ikke donor og mottaker har samme vevstype (helst bør de være nært i slekt)." Så det lover ikke bra:(
Tiba: Ååh, uff:( Er helt grusomt ja:( Det håper virkelig vi også<3
enitram90: Tusen hjertelig takk!<3 Dette varma skikkelig! Aaaww, tuuusen takk!<3

enitram90

06.02.2013 kl.23:25

<3

TeamTonje

06.02.2013 kl.23:56

Uffameg... Det var virkelig triste nyheter...!!!! Stor trøsteklem sendt herfra...

Synne

07.02.2013 kl.09:47

Uff ! Han som er så nydelig !!!

Elise,Nikita & Lukas

07.02.2013 kl.13:47

Dette var så utrolig trist :/ ..

Men håper uansett dere får mange fine år sammen :)

Klem <3

Pia Køteles

07.02.2013 kl.15:57

Huff for en forferdelig diagnose å få! :( Jeg bare lurer på om han fikk diagnosen nyresvikt, siden du skriver at "han kan få"? Ut ifra det du skriver høres det nemlig ut som han har en sterk grad av kronisk nyresvikt :( Har han tisset og drukket mer enn vanlig i det siste? (Jeg spør fordi jeg er interessert i emnet) Jeg tror nok heller det kan være at han har fått i seg frostvæske (enn rottegift), da rottegift gir litt andre symptomer. Poenget er uansett å passe på at slike ting ikke ligger tilgjengelig for dyr! Håper virkelig han vil spise k/d fòret, da det kan hjelpe på å minske jobben til nyrene litt framover, så ikke gi opp med det første selv om han ikke vil spise med en gang. Et tips kan være å varme maten i microen feks (noen dyr syns det smaker sååå mye bedre da ;) Og husk å gradvis innføre fòret, det vil gjøre det mindre stressende for nyrene også! Følg også med på at han drikker godt så han ikke blir dehydrert! Regner med du har fått all denne infoen fra veterinæren også, men av og til kan det gå litt fort og plutselig husker man ingenting når man kommer hjem. God bedring til Oliver! Skal krysse fingrene for at den tiden han får framover er bra og smertefri!
TeamTonje: Ja vet. Skikkelig trist:( Tusen takk!.
Synne: Ja, fæle greier:( At han er nydelig har ikke så mye å si da, jeg bare håper så sykt at han får leve mange år til<3
Elise,Nikita & Lukas: Jaaa:( Vi satser absolutt på mange år sammen enda!:D <3
Pia Køteles: Helt forferdelig:( Han har ikke blitt diagnosert "nyresvikt" enda, men med nyreproblemer er jo det absolutt en potensiell utvikling han kan gå i møte og i følge veterinæren er det absolutt ikke usannsynlig. Jeg vet dessverre utrolig lite om dette (kun det lille jeg har lært i går), så er litt vanskelig å svare deg. Tisser og drikker normalt.

Hva som er årsaken til nyreproblemene er bare spekulasjoner, det kan være alt mulig! (Fikk nettopp vite at det ligger en såkalla "rottefelle" i hagen!!! Uten advarsel!!! Syyykt dårlig av huseierne). Men altså han har hatt fire hjem - det kan ha skjedd hvor som helst og være alt mulig. Uansett hjelper det nok lite å vite hva som har gjort det uansett, done is done:/

Nå får han en tørrfôrblanding av K/D og ProPlan (overgang), det går ned på strak arm:D men takk for tips, jeg skal ha dette med å varme maten i bakhodet hvis han skulle finne på å "slutte" å spise. Overgang til nytt fôr går såklart gradvis, skal bruke en uke:)

Jeg synes han drikker overraskende lite da!:O Vet ikke om du har noen tips til å få i han mer væske? Han overhodet ikke fått all denne info fra veterinær!:O Ble litt sjokka nå.

Tuuusen takk!!<3

Pia Køteles

07.02.2013 kl.21:44

Bra tegn at han tisser som normalt! Går an å være litt obs på om han begynner å tisse veldig mye, og nå når det er snø ute kan du også følge med på konsentrasjonen (fargen) på urinen. Det er et kjempebra tegn at han har god appetitt, og sjansen er da større for at han fortsetter å spise etter fòrbytte og :) Ang det med å få i han mer væske så går det jo an å bløte ut maten litt, evt tilsette bittelitt smak i vannet (feks om han liker k/d våtforet kan du ta en t-skje og blande ut i en skål med vann), evt leverpostei eller noe han liker godt :)
Pia Køteles: Okei, jeg skal følge med:) Jeg pleier å ha bittelitt vann oppi maten hans (men ikke la det ligge i bløt). Har erfart at han spiser mer hvis det nesten er helt tørt, i forhold til om det er mye vann eller "vått og ekkelt". Men smak i vannet oppi maten var smart:) Leverpostei og godbiter fikk jeg beskjed om å ikke gi for mye av, og helst ikke i maten... Jeg aner virkelig ikke og jeg vet ikke 100% om veterinæren vår har veldig peiling heller:/ Da jeg sa Oliver spiste "Vom & Hundemat" spurte han bare "ja, men hvilken hundemat"? Og da jeg spurte når jeg kunne begynne å trene igjen, trekke, kickbike smått og hundekjøre osv, fikk jeg et litt sånn halvveis svar... så ja, vet ikke hvor peiling han har (han har heller ikke smådyr som hovedutdanning tror jeg).

Synne

08.02.2013 kl.08:56

ja ! Enig og han har sikkert ein nydelig personligeit !

Eva-Lena N. Buhaug

08.02.2013 kl.09:58

Nei dette var en utrolig trist nyhet! Jeg som trodde det skulle gå veien og at det bare var stress og omveltninger... Og så himla dyrt det skulle være for bløtfôret!

Et lite tips jeg fikk her om dagen for å fremme matlyst på tørrfôr er å sette skåla i microbølgeovnen i sek, for da kommer luktene mye bedre frem.

Ang. godbiter kan du dele opp bløtfôret og tørke det i stekeovnen, så har du godbiter du kan bruke masse av. :-)

Håper virkelig det går bra med dere fremover!

Fotogal

08.02.2013 kl.11:21

Åh, for en trist nyhet...

Krysser fingrene og håper dere får mange fine år sammen.Slike ting er absolutt ikke morro. Oliver er hvertfall en heldig hund som har en så god familie som tar så godt vare på han! Klem fra meg og bikkjene!
Fotogal: Jaa, utrolig trist:( Tusen takk for det! Vi håper og tror at han har lenge igjen enda<3
Eva: Eva: Ja, utrolig trist:( Ja, våtfôret var ekstremt dyrt! Det har jeg virkelig ikke råd til, så vi får blande og mixe litt og håpe at det går veien da:) Han spiser utrolig bra så langt i alle fall (overgangsfase).

Det med godbiter av våtfôret var smart:) men jeg tipper de ikke er gode nok til krevende omgivelser da.. så må se om vi finner noe annet også.
Tusen takk! Det håper virkelig vi også<3

Linda Svendsen

08.02.2013 kl.19:43

Ånei! Så utrolig trist :( Håper virkelig han får i seg fôret og at det går rette veien fremover nå! Masse god bedring til flotte go'gutten din!
Linda Svendsen: Ja, utrolig trist nyhet å få:( Tusen takk for det!<3

Linn - Hund, foto og hverdag

07.03.2013 kl.20:09

For en forferdelig trist nyhet :( Lite gjør vondere enn å få beskjeden om at våre firbentevenner er syke . Krysser det som krysses kan for at god gutten din får mange flotte år - og at han fortsatt kan leve det aktive livet dere begge ønsker :)
Linn: Ja, utrolig trist:( Tusen takk, vi håper virkelig vi har mange år sammen enda<3

Skriv en ny kommentar

hits