Første tur på kickbiken - helt fantastisk!

Første tur med kickbiken er nå gjennomført! Is, slaps, gjennomvåt opp til knærne, to fliiiinke trekkhunder og skumring - rett og slett fantastisk!!!

Nå fikk jeg endelig kickbiken sånn ca sammen, men det er fremdeles noen justeringer som må til. Vi tok sjansen på at den ikke kom til å gå fra hverandre og la i vei på prøvetur. Noen steder var det ti cm slaps og andre steder speilblank is - virkelig ikke noe bra føre, men vi lot ikke det ta fra oss gleden. Vi kickbika som bare det og bare kosa oss.

Vi trossa litt "forbudet" jeg har gitt Oliver om fysisk aktivitet og lot han få være med på tur han også. Det ble tilsammen 5 km, og Oliver trakk supert de 2,5 første. Så snudde vi og da er det ikke lenger like gøy. Jeg fikk gira han litt opp igjen, men han vimsa litt og hadde dårlig fokus fremover. Vi prøvde også å ta noen små pauser, men det resulterte (som forventa) i en del piping og bjeffing fra Olivers side. Men vi kom oss hjem igjen, absolutt fornøyde med vår første kickbiketur.

Mali fikk også prøve seg på trekking i dag, og gjett om hun trakk da!? Fy søren så flink hun var! Hun løp som bare det, var overraskende lite redd sykkelen og hadde stramt bånd nesten hele tida. Jeg er så stolt! Hun er jo ikke sterke voffsen, men jeg merka likevel godt at hun trakk (hadde bare båndet hennes på styret, hvor jeg holder for å lett kunne slippe henne om det skulle oppstå noen farlige situasjoner). Det ble dessverre litt båndsurr noen ganger, men gikk ganske bra.

Hun skal absolutt få prøve seg alene også, bare meg og henne. Det tror jeg kan gå enda bedre, for hun er litt skeptisk til Oliver og trekker seg litt unna. Han skjærer plutselig ut til sida, over Mali, så vi har hatt noen litt stygge øyeblikk på tur, men med ulik lengde på bånda synes jeg det gikk veldig bra. Sa jeg at jeg var stolt over henne?? Sier det igjen; hun var ekstremt flink!! Proud!Det er klart vi må filme også. Det er absolutt lettere sagt enn gjort (og med min balanse på sykkel; nesten umulig), men med speilrefleksen hengende rundt halsen og masse klipping i ettertid fikk vi en liten filmsnutt av vår første tur (og jeg beklager dårlig filming, men jeg må rett og slett ha begge henda på styret når vi kjører). Sååå GØØØY! Skal få noen til å filme oss en dag.

Ubeskrivelig følelse! Ah, har allerede store planer om å gi Oliver en stuffa Kong i morgen (nå er forbudet tilbake), og ta med Mali på kickbiking. Gleder meg!

Har dere vært på tur i dag? 
Prøvd kickbike før?

14 kommentarer

Fotogal

28.01.2013 kl.20:29

Jeg har ikke prøvd kickbike men det ser morro ut. Men forstår ikke helt hva som er forskjellen på denne og en sykkel? Tenker da på når hunden skal dra. Eneste på vanlig sykkel kan man sitte..
Fotogal: Kjempegøy:D Hehe, nei jeg skjønte ikke det jeg heller før jeg fikk prøve; er sååå mye gøyere med kickbike, passer utmerket til hundekjøring og man får mer den "slede"-følelsen på en måte:) Man jobber jo også på en helt annen måte på en kickbike enn på en sykkel, bedre trim for oss, tryggere med hund foran og lettere å komme seg av. Masse masse fordeler:D

Ccrested

28.01.2013 kl.20:47

Herlig, har så lyst på en selv! Men har ikke akkurat trekkhund så nøyer meg med å jogge med jenta! :)

Fotogal

28.01.2013 kl.20:50

Ja det hadde vært gøy å fått prøvd:)

Heldige hundene dine som får brukt seg så mye!:)

Marie, Ylva og Frigg

28.01.2013 kl.20:58

Så gøøy :D Jeg har også lyst på kickbike!! Hva betalte du for den? :)

susanne ( fotografi)

28.01.2013 kl.21:17

så fine bilder! :-D
Ccrested: Hehe, det er forståelig:) men du må få prøvd en gang, er sykt gøy!
Fotogal: Det må du få til:)
Så hyggelig:) Jeg synes man skal bruke hundene og deres gode egenskaper, ikke tvil om at Oliver må brukes til trekk:D Når Mali også synes det var så gøy, skal hun jammen meg få trekke hun også:)
Marie og Ylva: Ja, knallmorro!:D Løp å kjøp!
Jeg fikk min for like under 4000, men var en "special deal" da, eller hva det skal kalles, så den koster 4400,- (Crossmax 20D)... Finnes billigere kickbiker også da, og dyrere.
Susanne ( fotografi): Takk takk:D

Marte og Sharko

29.01.2013 kl.11:53

Det ser skikkelig morro ut :) Fine bilder!

Unni Margreta

29.01.2013 kl.17:03

Så fin blogg! Skal følge med her fremover! :)
Marte og Sharko: Takk for det:) Er virkelig kjempemorro!
Unni Margreta: Tusen takk, så hyggelig:)

Skriv en ny kommentar

hits