Foredrag om spesialsøk

På fredag var jeg på foredrag om luktdiskriminering / spesialsøk sammen med Elise og Malene - utrolig morro!

Foredraget varte vel ca i to timer, inkludert en liten pause, og foredragsholder var Anne Haugland. Hun var veldig interessant å høre på, så jeg fikk en god repetisjon på en del jeg kunne fra før av, men lærte også noe nytt i løpet av kvelden. Hun preika i vei og vi fikk sett noen filmsnutter.

Spesialsøk (eller luktdiskriminering) handler jo om at hunden skal skille ut en lukt fra omgivelsene. Det kan være alt i fra narkotika til nøtter. Alt mellom himmel og jord. En facinerende ting jeg lærte på foredraget var at mennesker har ca 8 millioner lukteceller, store hunder har ca 225 millioner, mellomstore hunder har 147 millioner og små hunder har ca 124 millioner. Impressive! Ikke rart hundens nese er god. Og da synes jeg absolutt man som hundeeier bør ta i bruk denne naturlige og flotte egenskapen som hunden har.Elise og jeg satte i gang med et prosjekt allerede dagen etter, og laga to flotte "stativer med plastglass" til treninga. Både Mali, Lukas og Nikita fikk prøve seg (vi prøvde å gjemme godbit) og det falt virkelig i smak hos alle tre. På bildene over prøvde vi bare med plastglass på gulvet, men ressonerte oss raskt frem til at vi måtte ha noe mer stabilt og stødig.

Ut i garasjen og snekre - det gikk like bra som forventet og vi endte opp med to flotte "stativer" (aner ikke hva det kalles). Nå skal det trenes ja!

På foredraget var det også loddtrekning og vi var så heldige å vinne en ball, to griseører og en dentastix - så morro. Man trygt si at mine to var godt fornøyde da jeg kom hjem igjen med noe så digg.Har dere prøvd å trene spesialsøk / luktdiskriminering med hunden før?

6 kommentarer

Ccrested

27.01.2013 kl.20:48

Så morro! Har ikke prøvd det men hadde vært morro å prøve :))
Ccrested: Ja, virkelig gøy, både for oss og hundene:) Anbefales!

Synne

27.01.2013 kl.21:11

Gøy :D Hadde vert gøy å prøvd !

susanne ( fotografi)

27.01.2013 kl.22:35

så kult og morsomt ! :D
Synne: Det må dere gjøre vettu!:)
Susanne ( fotografi): Absolutt:)

Skriv en ny kommentar

hits