Herlig tur med hundene i fineværet

Da jeg kom tidlig hjem i dag var det bare å hive på hundene seler og dekken, og komme seg ut igjen. I Olivers utrolig treige (og ikke minst imponerende!) snusetempo, ble det et kappløp med sola, men vi rakk den og vel så det. En herlig tur med dogsa!

Noe som er ekstra gøy er at Mali er så utrolig fink for tida, så hun fikk løpe løs hele veien og var uten tvil enig i at det var en bra avgjørelse. Vi gikk et stykke langs veien og så gikk vi rundt på en liten strand og susa i litt over en halvtime. Oliver har jo overhodet ikke ro i ræva og piper etter få sekunder stilleståing (selv om han er i et fire meter langt bånd å bevege seg fritt i), så vi må holde det gående. Frem og tilbake, frem og tilbake, med noen småpauser innimellom. 

Oliver overraska meg veldig i dag, for plutselig er snusing noe man har tid til. Han gikk så mye med nesa i grøfta, og skulle stoppe både titt og ofte, at jeg nesten måtte sjekke at jeg hadde riktig hund med meg. Han som ikke har tid å stikke snuten i bakken to sekunder like utenfor huset en gang. Han har heller aldri brydd seg noe om godbiter ute, men i dag vettu, i dag var han sånn halvvegs med på et "godbitsøk" på isen med Mali. Det må jeg si, jeg er mektig imponert! 
Lek er også en viktig del av livet, så det er klart vi må utnytte muligheter med glatt is og snøklumper. Mali digga når jeg forsiktig "curla" snø og isbiter ut på isen, og noen ganger fikk hun nesten Oliver med på leken også. Han synes det var litt skummelt med is som underlag i starten, men gikk raskt fra å være "Bambi på isen" til å bli ganske så flink. Hvis man bare legger ting til rette for at han mestrer og lar han gjøre ting på sine premisser, går ting over all forventning. 
Tro meg, han bjeffer og stresser fortsatt veldig mye utendørs (noe annet er selvfølelig ikke å forvente heller), men dette er et stort steg i riktig retning for oss. Det er absolutt en av de beste og roligste turene jeg har hatt med han. Jeg er kjempestolt over gutten min!

Har dere vært på tur i dag? 

10 kommentarer

Ccrested

11.01.2013 kl.21:53

Så flotte bilder! Og så bra med oppturer og fremgang med Oliver, er ikke noe som er bedre enn det :) Vi skal på tur søndag og møte en puffejente til ei vi har stilt en del med på valpeshow. Blir morro og se hvordan de går sammen :)
Ccrested: Takker:) Ja, absolutt superbra! Åh så gøy da, alltid stas med nye hundevenner.

Marie, Ylva og Frigg

11.01.2013 kl.22:07

Spennende lesing og utrolig fine bilder :) Hva slags situasjoner og miljøer stresser han mest i? Og hvordan legger du opp treningen? :)
Marie og Ylva: Tusen takk:)
Egentlig har han ikke noen miljøer hvor han ikke stresser når vi er ute. Til og med en luftetur på plenen kan være stressende hvis han hører, ser eller lukter noe. Det skal SÅ lite til før han bikker over. Hvis det er greit, så svarer jeg på det mer utdypende i et innlegg:) Fare for at det kan bli heftig langt og rotete her nå... spesielt dette med hvordan jeg legger opp treningen.

Sheltielife

11.01.2013 kl.22:18

Nydelige bilder, nok en gang! :) I morgen skal vi prøve å få med oss dagslyset vi også! Nå er det ikke lenge til sola er tilbake etter laaaange måneder med møketid (ca 20 januar). Gleder meg til det! :D Lurer også på hvor han stresser og hvordan du jobber med det - kan du ikke skrive et innlegg om det? :D

- Hanne
Sheltielife: Tusen takk:) Ja, det må dere! Og ta masse bilder!:D
Jepp, will do!

hundene i mitt liv

12.01.2013 kl.00:17

Så hyggelig å lese at ting går bedre, herlig at han kan fokusere på litt lukter også :) Lykke til videre :D
hundene i mitt liv: Thank you:D Ja, endelig! Jeg er så glad for det, selv om det ikke er mange sekundene om gangen.

Eva-Lena N. Buhaug

12.01.2013 kl.07:30

Godt det begynner å bli litt fremgang! :-)
Eva: Ja, da vi kom tilbake fra juleferie har det virkelig gått MYE bedre:) Nå begynner faktisk resultatene å synes, det er en herlig følelse!

Skriv en ny kommentar

hits