6,5 km trekking på ski (film og bilder)

Dette innlegget er kopiert fra min tidligere blogg, men jeg valgte å publisere det her også. Det gamle innlegget er skrevet 28.12.12 og finnes HER.

Olivers første trekktur på ski var absolutt en stor suksess - han var utrolig flink og jeg så fornøyd! Dette er absolutt noe av det gøyeste jeg har gjort på lenge - makan altså! Elsker det!

Jeg hadde i grunnen forventninger om masse knall og fall for meg, masse vimsing fra hans side, farlige situasjoner med ski og labber, og var innstilt på at det var bra nok hvis vi klarte den minste løypa (0,5 km). I stedet for sjokkerte han meg så til de grader, trakk som en helt og hørte på meg hele tida. Vi snørekjørte 6,5 km, og det er ikke tvil om at jeg har fått meg riktig rase. Jeg finner ikke noe ord som beskriver den følelsen jeg sitter inne med nå, men jeg er så glad, fornøyd, stolt og overraska over Oliver at halvparten hadde vært nok. Motivasjon har vi i alle fall ikke mangel på.

I forhold til det jeg vet om Oliver så har han ikke trent noe trekking før, og jeg er derfor mektig imponert over gutten. Etter jeg fikk han har vi vært på én joggetur hvor han trakk middels bra og så har vi bare gått vanlige turer. Han har i grunnen alltid trekt litt, men samtidig har han vimsa noe veldig, markert mye og brydd seg fint lite om ting som er passe interessante, f.eks. meg. Når han da i dag setter avgårde, trekker som en helt og hører på meg - fy flate! Og her vi gikk på ski i dag var det dessuten en god del andre folk og mye mer krevende omgivelser også (bare ved løypestart). Rart jeg er sjokka? Lillesøs fikk også bli trekt av Oliver

Mali derimot synes ikke så veldig mye om denne snørekjøringa vår enda. Hun er veldig redd skia våre (mest når vi skøyter) og holder seg på god avstand eller løper bak. I starten prøvde vi å la henne trekke lillesøs, men etter en stund bare slapp vi henne så hun fikk velge litt mer selv. Det viktigste er tross alt at hun har det bra og sitter igjen med en positiv opplevelse, så får eventuelle sure turfolk bare kjefte så mye de orker og se om jeg bryr meg. Mali løper jo ikke bort til de (for de har jo ski de også), og vi holder oss ikke der det er mest folk.Ja, og så filma jeg litt da. Amatørfilming på sitt beste, konsentrert om å holde meg på beina, og ubevisst ekstremt mye rosing (sannsynligvis i en kombinasjon med en "æh, jeg snakker på film og må gjøre alt riktig"- forskrudd innstilling). Neste gang skal jeg oppføre meg som jeg ellers gjør. Lover.

Anbefaler å skru ned lyden litt på PC'n før dere trykker på play - det er mye skurring! På filmen har han allerede løpt 5 km, så er ikke helt på topp, men likvel bra. Litt slakt bånd bare.

Så jessda, det var dagen vår! Nå ligger både Oliver og Mali på rommet mitt og slapper av, mens jeg sitter i stua og drømmer om hundekjøring, trening og shopping. Sweet! Både Mali og Oliver er bra slitne nå, og hvilken innvirkning denne treningen hadde på Oliver vil nok vise seg i løpet av de neste dagene. Dette er uten tvil den tøffeste turen han har vært på, så det blir gøy å se etterreaksjonene.

Senere i kveld skal de få masse kos og litt massasje også, for de dagene vi trener snørekjøring skal være bedre enn "helt ok". De skal være fantastiske!

Har dere prøvd hundekjøring?
Noen som har noen gode linker hvor jeg kan lese om hundekjøring forresten?? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits